Rijswijks Dagblad | TT Festival Assen gaat volgend jaar door, vorm nog onzeker
mainImage

TT Festival Assen gaat volgend jaar door, vorm nog onzeker

27 november 2020, 14:10 uur
Sport

De volgende editie van het TT Festival in Assen gaat volgend jaar door, maar in welke vorm is nog niet bekend omdat nog niet is in te schatten hoe het staat met de coronapandemie. De organisatie werkt vier scenario's uit om met alle opties rekening te houden, meldt ze op de website.

In scenario 1 is er geen sprake van beperkende maatregelen. Het festival rond het motorspektakel kan dan plaatsvinden in het centrum van Assen, met podia, kermis, culturele activiteiten en motorvermaak.

In het tweede scenario moet wel 1,5 meter afstand worden gehouden, maar zijn er geen beperkingen in groepsgrootte of doorstroom. Het festival kan dan niet in het stadscentrum worden gehouden. De organisatie zoekt naar locaties buiten het centrum waar toegangscontrole kan plaatsvinden en de maximale capaciteit bewaakt kan worden. Er kan dan ook een kermis zijn op het Veemarktterrein.

In het derde geval is 1,5 meter de norm en zijn er beperkingen in groepsgrootte, maar niet in doorstroom. Dat betekent dat er bij activiteiten rekening moet worden gehouden met de ruimte waarin ze plaatsvinden. Alleen kleine groepen mogen bij elkaar komen. Een festival in het centrum van Assen is ook in dit scenario geen optie. Er zal gekeken worden naar locaties buiten het centrum of mogelijk zelfs in de regio, waar toegangscontrole kan plaatsvinden en de maximale capaciteit bewaakt kan worden. Dit zullen voornamelijk bijzondere, maar betaalde activiteiten zijn. Een kermis op het Veemarktterrein is in dit scenario nog steeds denkbaar omdat doorstroom mogelijk is.

Scenario 4 voorziet in situatie van een (intelligente) lockdown. Dan is een fysiek festival niet mogelijk en komen er activiteiten waar mensen thuis aan mee kunnen doen, zoals de editie van dit jaar: '4 TT Festival in eigen tuin'.

Sander ten Bosch, directeur Stichting TT Week Assen: "We hopen natuurlijk op scenario 1. Want dat zou betekenen dat de wereld er weer wat rooskleuriger uitziet." De plannen krijgen de steun van de gemeente Assen. Het TT Festival is van 19 tot en met 27 juni 2021.


Door: ANP | Foto: ANP