Rijswijks Dagblad | Topbadmintonner Mark Caljouw pleit voor terugkeer sportwebsite

Topbadmintonner Mark Caljouw pleit voor terugkeer sportwebsite

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Topbadmintonner Mark Caljouw uit Rijswijk is momenteel bezig met de voorbereiding op het verdedigen van zijn nationale titel in het badminton. Als internationaal vermaard badmintonner, hij behoort bij de beste 25 badmintonners van de wereld, is hij begaan met de prestaties van zijn jeugdliefde DKC waar hij nog een keer het kunstje wil herhalen om met zijn club landskampioen te worden.

Maar de zeer talentvolle badmintonner is ook bezig met de toekomst van zijn sport en de zichtbaarheid daarvan. Het valt hem op dat verschillende sporten in de regio veel minder belicht worden.  ,,In deze regio waar het badminton nationaal gezien een grote rol speelt met volgend seizoen maar liefst drie clubs in de eredivisie, valt de belangstelling vaak wat tegen.”

Daar waar kranten en regionale omroepen veel belangstelling hebben voor het voetbal gaan nu ook Infothuis en Den Haag FM minder aan de ‘restsporten’ doen. Infothuis hield altijd de uitslagen en standen bij van alle sporten die in de regio op het hoogste niveau worden gespeeld. Sinds kort wordt alleen het voetbal nog maar bijgehouden. Het bekende Sportsignaal, een radioprogramma waar live verslag wordt gedaan van de sporten in Den Haag en omgeving, besluit vaak wanneer het voetbal afgelast is om dan helemaal niet meer uit te zenden.

Een ontwikkeling die bij verschillende topsporters al jaren een doorn in het oog is. Caljouw: ,,De website Haagsetopsport.nl is er onlangs mee gestopt en juist de vrijwilligers achter deze professionele website waren zeer begaan met het badminton en alle andere sporten buiten het voetbal. De website had een grote meerwaarde. De leuke artikelen en prachtige actiefoto’s zorgden dat onze sport in de spotlight kwam. Daarom ook mijn beslissing om met verschillende topsporters het initiatief te nemen om te proberen de website Haagsetopsport.nl terug te laten komen.”

Mark Caljouw staat niet in zijn eentje waar het gaat om deze wens. Ook topatleten Khalid Choukoud (atletiek), Jeffrey Jorissen (driebanden) en Loek van Bergen en Henegouwen (handbal) zijn dezelfde mening toegedaan. Ook toptrainers Pieter Mourik (basketbal), Michiel Snijders (rugby) en hockeyicoon Ties Kruize willen de website terug online hebben.

Door het initiatief van de topsporters is er nu een online petitie opgezet om de gemeente Den Haag en met name sportwethouder Richard de Mos te bewegen om de website te helpen met een doorstart.

Binnen twee dagen na het online komen is de petitie door veel topsporters ondertekend.

De petitie kan worden getekend na het aanklikken van de volgende link: https://petities.nl/petitions/haagsetopsport-nl-moet-weer-online

 


Foto: Digitaal Dagblad