Terpstra in ziekenhuis na zware val in training

16 June 2020, 20:14 uur
Sport
mainImage
ANP
Niki Terpstra.

Wielrenner Niki Terpstra zal dit jaar waarschijnlijk niet meer in actie komen. De 36-jarige Nederlander ligt in het ziekenhuis na een zware crash tijdens de training. Dat maakte zijn vrouw Ramona bekend op Instagram.

"Helaas zijn de geruchten waar. Niki is vandaag hard ten val gekomen tijdens een fietstraining. Hij ligt in het ziekenhuis en zal hier nog wel een paar dagen moeten blijven. Hij is niet in levensgevaar maar zal wel weer de tijd nodig hebben hiervan te herstellen. Wordt vervolgd."

Volgens de NOS heeft Terpstra onder meer diverse breuken opgelopen en een klaplong. Ook zou hij een hersenschudding hebben.

Terpstra was in Nederland met enkele andere renners aan het trainen voor het begin van het tweede deel van het seizoen na de coronapauze. De coureur van Total Direct Énergie zou onder meer deelnemen aan de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, de wedstrijd die hij in 2014 won. Vier jaar later zegevierde Terpstra in de Ronde van Vlaanderen.

Terpstra kwam vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen ten val waarna hij de strijd moest staken. In het ziekenhuis werd een zware hersenschudding geconstateerd. Daardoor miste hij Parijs-Roubaix. In de Tour de France liep Terpstra nadien een schouderblessure op, ook na een crash, waarna hij opnieuw moest afhaken.


Door: ANP