Rijswijks Dagblad | Te Werve schorst kickboksende speler, KNVB start tuchtzaak

Te Werve schorst kickboksende speler, KNVB start tuchtzaak

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Hvv Te Werve heeft besloten de amateurvoetballer die zaterdag een doodschop uitdeelde aan een speler van Sportlust ’46 per direct te schorsen. Dit naar aanleiding van videobeelden die zondag een dag na de wedstrijd op social media veelvuldig werden gedeeld. Daarnaast is de KNVB een tuchtzaak begonnen.

Het bestuur van Te Werve maakte maandagmiddag bekend contact te hebben gehad met de betrokken speler. “Hij is per direct geschorst in afwachting van de tuchtprocedure bij de KNVB en zal dit seizoen niet meer spelen”, laat het bestuur weten. “Tevens zet de club in op een verzoeningsgesprek tussen de betrokken spelers en zal hierover in contact treden met het bestuur van Sportlust 46. Het bestuur staat tevens in contact met de KNVB over het voorval.”

In het Algemeen Dagblad reageert ook de KNVB op het voorval. “We hebben de beelden gezien en op basis van beelden kan er een tuchtzaak worden gestart”, aldus de persvoorlichter van de voetbalbond. Het slachtoffer deed overigens zelf geen aangifte.  Mogelijk omdat deze zelf ook een tik uitdeelde. “Maar niks is een excuus voor zo’n schop”, citeert het AD Te Werve voorzitter Ivo van Dijk.

Foto: Screenshot Sportlust TV

https://www.youtube.com/watch?time_continue=21&v=3MfHIPCApt4


Foto: Digitaal Dagblad