Te Werve en RVC Celeritas starten districtsbeker met zege

2 September 2018, 18:07 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

RVC Celeritas heeft zaterdag de eerste officiële wedstrijd van op Sportpark Irene gewonnen. In de districtsbeker versloegen de Rijswijkers VV Koudekerk met 4-2.  Ook Te Werve opende de bekercompetitie met een driepunter door het zondagteam van Laakkwartier met 5-1 te verslaan. Vredenburch begon de poulefase van de beker met een 2-1 nederlaag bij HVV Hercules.

In de eerste fase van de districtsbeker spelen de vier Rijswijkse voetbalteams in een poule van vier. Vredenburch begon deze competitie zaterdag bij het Haagse Hercules met een vermakelijke wedstrijd die echter met 2-1 verloren werd. Toch hebben de rood-blauwen nog kans op het bereiken van de volgende ronde. Dan zullen er in poule 37 tegen DWO en GSC ESDO wel punten gepakt moeten worden.

In poule 41 debuteerde RVC Celeritas met een 4-2 overwinning op VV Koudekerk. De Rijswijkers kwamen 2-0 voor door doelpunten  van Dylan Durban en Ayaaz Mokiem, maar zagen de tegenstander kort voor rust toch weer gelijk komen (2-2). In het laatste kwartier bezorgden Durban (penalty) en Virgil Huncks RVC Celeritas toch de verdiende 4-2 zege. Andere ploegen in de poule zijn FC Zoetermeer en Bodegraven.

Te Werve won het eerste duel in poule 17 met 5-1 van Laakkwartier (zondag). Jordi Mulderschoot de groenwitten na een kwartier op voorsprong, waarna Jael Paes er vijf minuten later 2-0 van maakte. Kort na de rust werd het zelf 4-0 door Jordi Mulder en een eigen doelpunt van de Hagenaars. Bilal Aydin maakte de eretreffer voor Laakkwartier, maar het slotakkoord was voor André Rumampuk die de 5-1 eindstand op het scorebord zette. Het duel tussen de andere twee ploegen in de poule, Concordia – DHC eindigde in 0-6.

De vierde club uit Rijswijk is Semper Altius. Die club vierde dit weekeinde het 90-jarig bestaan. De eerste wedstrijd in de districtsbeker staat gepland op dinsdagavond 4 september uit bij Lugdunum.