18 September 2022, 16:45 uur
Sport
mainImage
ANP

PSV heeft in de Eredivisie een belangrijke zege op Feyenoord behaald. De Eindhovenaren waren in een vermakelijk en doelpuntrijk duel met 4-3 te sterk. Cody Gakpo had, met een doelpunt en drie assists, een groot aandeel in de overwinning.

PSV voorkwam met de winstpartij dat de onrust binnen de club verder toeneemt. Twee dagen eerder vertrok directeur voetbalzaken John de Jong bij de club vanwege een gebrek aan vertrouwen van de raad van commissarissen.

Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij, dat de tweede plek van Feyenoord overnam, begon slecht aan de wedstrijd. Philipp Max verspeelde de bal aan de zijlijn, waarna Alireza Jahanbakhsh de vrijstaande Oussama Idrissi vond. De linkeraanvaller passeerde doelman Walter Benítez met een geplaatst schot in de hoek: 0-1.

De gedachten bij de PSV-supporters zullen even terug zijn gegaan naar een jaar geleden, toen Feyenoord ruim won in het Philips-stadion (0-4). De thuisploeg richtte zich echter op en nam de wedstrijd in handen. Het veldoverwicht vertaalde zich na een kwartier spelen in de score. Na een hoekschop van Gakpo tikte Jarrad Branthwaite de bal bij de eerste paal goed beginnen. De centrale verdediger kreeg van Van Nistelrooij de voorkeur boven André Ramalho en Philipp Mwene.

Feyenoord kwam in het vervolg van de eerste helft niet onder de druk uit en PSV creëerde flink wat mogelijkheden. Slechts één van die kansen leverde een doelpunt op. Ibrahim Sangaré veroverde in de 25e minuut de bal op het middenveld van Javairô Dilrosun. Xavi Simons stelde vervolgens Gakpo in staat te scoren: 2-1.

Tegen de verhouding in kwam Feyenoord kort voor rust langszij. Na een slechte trap van Benítez en vervolgens zwak verdedigen van Armando Obispo, die de bal niet goed wegtrapte, kon Danilo van dichtbij de 2-2 maken.

De druk van PSV hield in de tweede helft aan en het duurde maar even voordat de ploeg van Van Nistelrooij weer op voorsprong stond. Na een goede assist van Gakpo werkte Guus Til van dichtbij binnen (3-2).

Feyenoord-coach Arne Slot bracht, na een klein uur spelen, met Patrik Wålemark, Santiago Giménez en Igor Paixão drie nieuwe aanvallers in de ploeg. Het gewenste effect bleef lang uit. PSV liet na om verder uit te lopen. Feyenoord profiteerde daar via Orkun Kökcü, met een treffer in de 73e minuut, alsnog van.

PSV won via Obispo, die in de 83e minuut uit een hoekschop raak kopte, alsnog verdiend.