“Stukje nostalgie in Rijswijk verloren gegaan”  

26 November 2019, 13:16 uur
Sport
mainImage

Voor ondernemer Hans Lammertink, bestuurslid van de stichting Start Toekomst Initiatief Prinses Irene Sportpark (STIP), zijn dit niet bepaald prettige dagen. Oh ja, vrijdagavond genoot hij van het Sinterklaasfeest met Lammertink in hoogsteigen persoon als de goedheiligman en met heel veel jong grut in de kantine van het sportpark waar ooit RVC en Haaglanden triomfen vierden.

Rvc Celeritas, huidige hoofdbewoner van het sportpark, groeit bij de jeugd als kool, dus daar heeft het slechte humeur van de directeur van de Lammertink Groep niets mee te maken. Nee, de boosheid van Lammertink heeft alles te maken met de sloop van de staantribune langs het hoofdveld. “Zonde van het geld dat de gemeente aan de sloop heeft besteed”, zegt Lammertink nu.

Dat de oude staantribunes aan vervanging toe waren, kan de ondernemer die in 1973 een eenmanszaak begon dat inmiddels is uitgegroeid tot de L-groep bouwbedrijf, niet ontkennen. Maar het liefst had hij de staantribunes aan de lange zijde en achter beide doelen zelf willen vernieuwen, hetgeen aan zijn onderhouds- en bouwbedrijf natuurlijk wel was toevertrouwd.  “Het slopen van de tribunes is drie keer zo duur als wat het onderhoud gekost zou hebben, aldus Lammertink.

“Die staantribunes gaven het veld toch een zekere uitstraling, met de sloop is een stukje nostalgie in Rijswijk verdwenen”. Meer wil Lammertink er niet over kwijt, hij heeft de gemeente in de toekomst nog hard nodig, op 10 december staat er weer een gesprek met wethouder Björn Lugthart (o.a. sport) in zijn agenda, maar echt lekker zit de sloop Lammertink nog steeds niet.

Kunstgras
Toch is er in deze donkere dagen ook voor Lammertink nog genoeg reden om blij de wereld in te kijken. Morgen, woensdag, hoopt hij groen licht te krijgen voor wat betreft het in gebruik nemen van het gerenoveerde kunstgrasveld op het hoofdveld van het sportpark. De officiële opening vind overigens pas in januari van het volgende jaar plaats en die ingebruikneming wil Lammertink ook groots aanpakken. Zo staan er twee (avond)wedstrijden op het programma, oud-ADO tegen oud-RVC en ook oud-Celeritas komt dan binnen de lijnen.

Lammertink en zijn stichting zijn overigens nog dringend op zoek naar medegebruikers van het met voetbalhistorie omgeven complex aan de Schaapweg aan de rand van Den Haag. Wat Lammertink betreft wordt het Sportpark Prinses Irene een multifunctioneel sportcentrum dat zeven dagen in de week open is, maar als een Buurthuis van de Toekomst naast sportclubs ook plaats biedt aan scholen, culturele instellingen, kinderopvang en andere organisatie in de wijk. “Maar zoiets moet langzaam groeien” realiseert ook Lammertink zich.