Rijswijks Dagblad | Sprookje van ‘Reuzendoder’ uit Rijswijk duurt voort
mainImage

Sprookje van ‘Reuzendoder’ uit Rijswijk duurt voort

Afbeelding is niet meer beschikbaar
27 juli 2018, 09:45 uur
Sport

‘The Giant Slayer’ oftewel ‘Reuzendoder’, zo wordt Jeffrey de Zwaan nu in het Engelse Blackpool genoemd. En terecht. Na Michael van Gerwen en Adrian Lewis versloeg de in Rijswijk geboren darter vrijdagavond ook Dave Chisnall met 16-8 en plaatste zich daarmee voor de halve finale van de World Matchplay.

De Zwaan en Chisnall hielden elkaar in het eerste deel van de wedstrijd goed in het oog. De Brit kwam weliswaar op 4-2 voorsprong, maar onze stadgenoot brak terug en maakte vervolgens gelijk. Langzaamaan nam ‘The Black Cobra’ echter het voortouw. Vanaf 7-7 viel de wedstrijd pas echt de kant op van de Nederlander. ‘Chizzy’ miste een aantal dubbels en daarvan profiteerde De Zwaan optimaal. Hij brak de Engelsman en liep vervolgens uit naar 13-7. Chisnal wist nog één leg te winnen, maar op 15-8 gooide de ‘Reuzendoder’ de wedstrijd uit van een 56 finish.

Hierdoor maakt Jeffrey de Zwaan nog altijd kans op de winst van de World Matchplay, één van de meest prestigieuze darttoernooien van de wereld. De in Rijswijk geboren maar in Leidschendam-Voorburg wonende darter wist deze week driemaal te stunten en zit derhalve bij de beste vier. In de halve eindstrijd krijgt De Zwaan zaterdag te maken met de volgende dart grootheid; Gary Anderson. De Schot versloeg gisteravond Joe Cullen met 19-17 met onder meer een ninedarter.

Foto: Jeffrey de zwaan, tweede van links.


Foto: Digitaal Dagblad