Sportnieuwsbrief gemeente Rijswijk

17 April 2020, 13:46 uur
Sport , Politiek
mainImage

Een sportnieuwsbrief in tijden van corona

Björn Lugthart, Wethouder Sport en Gezondheid: "De corona crisis heeft een enorme impact op de samenleving en natuurlijk ook op de sportsector. Er zijn zorgen en er leven veel vragen. Daar hebben we vanuit de gemeente alle begrip voor en we proberen jullie daarbij zo goed mogelijk te ondersteunen.  Met deze nieuwsbrief informeren we jullie welke maatregelen er op dit moment voor jouw organisatie zijn en waar je meer informatie kunt vinden. Heb je vragen, laat het ons weten.

Ook zou ik graag van jullie horen wat er speelt en waar je tegenaan loopt. En ik ben heel benieuwd naar nieuwe initiatieven. Ik heb al mooie voorbeelden om me heen gezien, zoals de thuisactiviteiten voor kinderen van team Brede Impuls, de Panna Knock Out kampioenschappen van Sportief besteed en Zang en dans op oud Hollandsche liedjes met de bewoners van Onderwatershof  van Together In Motion Fysiotherapie. Ik zou het leuk vinden om van jullie te horen waar jullie op dit moment mee bezig zijn. De Sportraad organiseert binnenkort een digitale meeting, waarvoor jullie een uitnodiging ontvangen. Ik hoop jullie daar te zien (op beeldscherm dan)!

Bewegen helpt om gezond te blijven en je goed te voelen. Jullie, de sportaanbieders van Rijswijk zijn hierbij enorm belangrijk. Juist nu.

Ik wens iedereen namens het hele team Sport heel veel sterkte en goede gezondheid.

Hartelijke groet, Björn Lugthart, Wethouder Sport en Gezondheid

Landelijk Noodloket
Ondernemers kunnen een beroep doen op het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken. Deze regeling geldt ook voor sportaanbieders die hun vaste lasten niet meer kunnen betalen vanwege de maatregelen die genomen zijn vanwege het Coronavirus. Zij kunnen via het Noodloket een tegemoetkoming van €4.000,- euro ontvangen. Ook sportverenigingen en -stichtingen en bijvoorbeeld fitnessclubs kunnen via het Noodloket deze tegemoetkoming ontvangen. Voor ZZP-ers wordt aan een andere regeling gewerkt. Aan de regeling worden wel voorwaarden verbonden. Deze voorwaarden worden op dit moment nader uitgewerkt en later kunnen er aanvragen gedaan worden. Hier vind je de informatie over het Noodloket. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/financiele-regelingen/tegemoetkoming-ondernemers-getroffen-sectoren-togs

Uitstel bankaflossingen en opschorting borgstelling SWS
Diverse banken bieden de mogelijkheid om de aflossing van geldleningen voor een periode van zes maanden uit te stellen. De Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) heeft deze banken toegezegd om ook de afbouw van de borgstelling op te schorten voor die periode. Meer informatie hierover vindt u op de website van de SWS www.sws.nl

Personeel bij sportverenigingen
Heeft uw vereniging medewerkers in dienst en heeft u vragen hierover in relatie tot het coronavirus? De organisaties van Sportkader Nederland of Werkgevers in de Sport geven u informatie hierover via de websites www.sportkadernederland.nl en www.sportwerkgever.nl.

Mogelijke uitbreiding noodpakket

De verschillende sportbonden maken zich samen met het NOC*NSF sterk richting de landelijke overheid voor een noodfonds en noodmaatregelen voor de Nederlandse sport en sportverenigingen. Meer informatie is op hun website te vinden:  https://nocnsf.nl/nocnsf-zet-4-a-5-miljoen-opzij-voor-coronanoodfonds-sport

Regelingen gemeente Rijswijk
We ontvangen veel vragen over de huur van accommodaties. Op dit moment zijn we vanuit de gemeente bezig met de voorbereidingen voor lokale maatregelen. We verwachten hier binnen twee weken meer over te kunnen vertellen. Wij laten u dit zo spoedig mogelijk weten.

Rijswijkse (online) sportinitiatieven in tijden van corona
In tijden van corona ontstaan er gelukkig ook veel leuke initiatieven die het mogelijk maken om ondanks de social distancing toch te kunnen sporten en bewegen. Hieronder is een aantal initiatieven opgenomen ter inspiratie. Heeft u ook een leuk initiatief? Laat het ons weten!

Sportief Besteed Groep en de Panna Knock Out hebben hun kampioenschappen van buiten naar binnen verplaatst, onder de noemer: Panna Knock Out kampioenschappen in jouw huiskamer #SkillsinHuis. Zij verzorgen dagelijks nieuwe online tutorials, challenges en opdrachten, samen met een aantal bekende straatvoetballers zoals Nassar el Jackson en Easy Man.

https://youtu.be/XXREmcJttSQ

www.pannaknockout.com

Het Team Brede Impuls Rijswijk, een samenwerking tussen Ontdek je talent en Haaglanden beweegt, biedt online verschillende activiteiten aan kinderen en tieners die ze thuis kunnen doen, op het gebied van sport, cultuur, natuur, techniek en taal, via Facebook, Instagram en TikTok.
https://www.facebook.com/Team-Brede-Impuls-Rijswijk-101251031516904/

Together In Motion Fysiotherapie biedt online sportlessen, zoals:

Online pilate voor werkenden: https://www.youtube.com/watch?v=0Jym063VPcQ

HUP training: https://www.youtube.com/watch?v=Ji3OJfSEZAI

Daarnaast organiseren ze  zang en dans op oud Hollandsche liedjes met de bewoners van Onderwatershof. https://www.facebook.com/rijswijktv/videos/836780456798923/

De Ontdekkers bieden in de meivakantie interactieve sportlessen aan via ZOOM:
https://www.facebook.com/DeOntdekkersRijswijk/

Contact met de gemeente

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie toch nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met de medewerkers van het team Sport, via Willem van Haasteren, [email protected] (070-3261052).