Spelersraad Oranje wil Henk ten Cate als bondscoach

6 September 2020, 10:28 uur
Sport
mainImage
ANP
Henk ten Cate.

Als het aan de spelersraad van het Nederlands elftal ligt, dan wordt Henk ten Cate de nieuwe bondscoach van Oranje. Dat vertelde Kees Jansma in een online talkshow van Voetbal International. Volgens middenvelder De Roon is het echter onzin wat Jansma verklaart, zo staat te lezen bij de NOS. Hij geeft aan dat er geen sprake is van een naam die zou zijn genoemd tegen de KNVB.

Jansma was lang perschef bij het Nederlands elftal. De spelersraad van Oranje bestaat uit Virgil van Dijk, Kevin Strootman, Ryan Babel, Matthijs de Ligt en Daley Blind. Veel internationals lieten afgelopen week al weten dat zij verder willen op de manier waarop ze met de naar FC Barcelona vertrokken Ronald Koeman samen werkten.

Ten Cate is een goede bekende van Dwight Lodeweges, de huidige bondscoach ad-interim van Oranje die assistent van Koeman was en veel vertrouwen geniet van de spelers van het Nederlands elftal.

Ten Cate vertrok eerder dit jaar als trainer bij Al-Ittihad Club uit Saoedi-Arabië. Hij was al eerder in beeld om bondscoach van het Nederlands elftal te worden. De KNVB koos toen echter na een chaotische procedure alsnog voor Dick Advocaat.

 

 


Door: ANP