28 May 2023, 17:10 uur
Sport
mainImage
ANP

Sparta heeft ook de laatste wedstrijd in de competitie gewonnen. De ploeg van coach Maurice Steijn was met 5-0 veel te sterk bij het al gedegradeerde FC Groningen, dat voor de 24e keer dit seizoen een nederlaag leed.

Het voorlopig laatste duel van FC Groningen in de Eredivisie werd gespeeld in een lege Euroborg. Dat besluit was genomen nadat de vorige thuiswedstrijd tegen Ajax gestaakt werd na wangedrag.

Jonathan de Guzman opende in de 25e minuut de score voor de bezoekers uit Rotterdam uit een vrije trap. Kort daarvoor was Nordin Musampa met rood weggestuurd nadat hij de doorgebroken Dirk Abels onderuit had gelopen. In de tweede helft schoot Koki Saito na een voorzet van Tobias Lauritsen de tweede treffer achter doelman Jan de Boer, die de geblesseerde Michael Verrips verving. Arno Verschueren zorgde voor de 0-3 en in de slotfase scoorden ook Lauritsen en Vito van Crooij nog.

Sparta sluit het seizoen af op de zesde plaats met 59 punten en kan zich gaan opmaken voor de play-offs voor Europees voetbal. Dat is het beste resultaat sinds 1985 voor de club, die toen als vijfde eindigde. In 1996 sloot Sparta de Eredivisie ook af als zesde, maar toen met 53 punten.