Slot niet verrast door galavoorstelling van Feyenoord tegen Ajax

7 April 2024, 18:27 uur
Sport
mainImage
ANP

Voor trainer Arne Slot was het geen verrassing dat Feyenoord zoveel energie in het thuisduel met Ajax (6-0) legde. "Deze overwinning komt niet uit de lucht vallen", zei hij. "Donderdag hebben in het uitduel met FC Volendam de landstitel definitief verspeeld. Dan wil je tegen de grote rivaal laten zien hoe goed je kan voetballen."

Zelfs bij een voorsprong van 6-0 bleef Slot zijn spelers nog naar voren schreeuwen. Hij verscheen ook met een schorre stem op de persconferentie. "Maar ik denk dat ik die schorre stem donderdag al heb opgelopen toen we gelijkspeelden tegen Volendam. In dat soort duels hebben we dit seizoen te vaak punten verloren. Dat gebeurt PSV niet, daarom worden ze kampioen. Of ik met 10-0 wilde winnen van Ajax? Daar ben ik helemaal niet mee bezig geweest."

Yankuba Minteh, Igor Paixão scoorden tweemaal tegen Ajax. Quinten Timber en David Hancko troffen eenmaal doel. Topscorer Santiago Giménez kwam opnieuw niet tot scoren. Slot wisselde zijn spits een kwartier voor het einde. "Het is jammer dat hij geen goal maakte, dat had hij heel goed kunnen gebruiken", zei Slot. "Ik zie hem worstelen. Het was dus ook de overweging of we hem negentig minuten zouden laten staan, maar er zit ook iemand op de bank die het verdient om in te vallen", doelde hij op de Japanse spits Ayase Ueda.


Door: ANP