Slechts één punt voor Rijswijksche HC bij dubbel tegen MHCZ

12 November 2018, 10:19 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Tweemaal stond er zondag een duel in de Eerste klasse B op de rol tussen de Rijswijksche Hockeyclub en MHCZ uit Zoetermeer. Nadat de damesteams van beide ploegen op het veld aan de Lange Kleiweg een 1-1 remise waren overeengekomen, moesten de Rijswijkse mannen de zege aan de gasten laten; 1-3.

De hockeymannen van MHCZ,  met oud RHC-coach Joost van Nes aan het roer, begonnen zondagmiddag als favoriet aan de wedstrijd. De Zoetermeerse gasten kwamen in de eerste helft op voorsprong en verdubbelde deze na een uur spelen. Kort daarna zorgde een Rijswijkse tegentreffer uit een tip-in nog even voor spanning. In de laatste minuut kwam daaraan een einde door een rake Zoetermeerse strafcorner; 1-3.

In 1B zakte RHC naar de tiende plaats met negen punten uit negen wedstrijden. Volgend weekeinde staat de uitwedstrijd bij de Haagse hekkensluiter Groen Geel op het programma.

Dames

De hockeysters van de Rijswijksche HC troffen zondag eveneens MHCZ. Het middenmootduel in de Eerste klasse B eindigde in een 1-1 gelijkspel (doelpunt RHC van Demi Verwoerd) en daarmee schoten beide team niet veel op. RHC blijft op de achtste plaats staan, een plekje onder de Zoetermeerse vrouwen. Volgende week moeten de Rijswijkse meiden op bezoek bij runner up Houten.