Scheveningen in blessuretijd langs Jong Volendam

16 February 2020, 15:14 uur
Orange Pictures

Scheveningen heeft zaterdagmiddag in blessuretijd een belangrijke 1-2 overwinning behaald bij Jong Volendam. In de strijd tegen degradatie kon de ploeg van trainer John Blok de drie punten hard gebruiken. De thuisclub kwam in de eerste helft op voorsprong. Scheveningen-doelman Wesley Zonneveld kon eerst nog voorkomen dat een fout van zijn verdediging een doelpunt opleverde, maar een kleine tien minuten voor rust stond hijzelf aan de basis van de 1-0.

Voordat het zover was had Volendam wat kansjes gehad om de score te openen. Scheveningen kon daar één echte kans tegenover zetten. Het was wel een enorme, maar de zwakke kopbal van Amatkaryo bracht doelman Roggeveen niet echt in de problemen. Ibrahim El Kadiri was de gelukkige die in minuut 38 de bal zo in de voeten geschoven kreeg van doelman Zonneveld. Hij bleef zeer koeltjes en rondde keurig af: 1-0.

Amatkaryo testte kort na de openingsgoal de kwaliteit van de paal. Zijn enorme poeier spatte uiteen op de binnenkant van de paal. Jomng Volendam leek met een 1-0 voorsprong aan de thee te gaan, maar bij de laatste aanval van Scheveningen ging het alsnog mis. Een voorzet bij de tweede paal werd zo door doelman Roggeveen voor de voeten geslagen van Chovanie Amatkaryo. Deze had geen moeite om te scoren. Het was direct rust: 1-1.

Na de thee was de wedstrijd een minder leuk schouwspel dan ervoor. Opnieuw werd echter echter gescoord in blessuretijd en weer was het Scheveningen. De ingevallen Tim Peters maakte zijn naam als goaltjesdief waar en bezorgde Scheveningen met een fraaie treffer de drie punten: 1-2.