RVC Celeritas wint, maar speelt niet groots

6 September 2020, 15:19 uur

De voetballers van RVC Celeritas hebben zaterdag in het Zuid-Hollandse Noorden in de bekerpoule groep 2 poule 21 bij NSV’46 met 2-1 gewonnen. Na een weergaloze start tegen OSV Oud-Beijerland (4-0) in de eerste bekerwedstrijd was het voor het elftal van trainer Dennis Young (foto) van belang om deze lijn door te zetten.

Na nog geen minuut spelen leek het dan ook deze kant op te gaan. Jergo Leijdekkers tekende de 0-1 aan. Hierna was het een rommelige wedstrijd waarbij de thuisploeg twee bussen parkeerde op de 16 meter. Op het kleine veld en een beetje laag tempo kon RVC Celeritas de marge niet vergroten. NSV'46 wist zelfs op 1-1 te komen na een onoplettendheid in de verdediging. Dit was tevens de ruststand.

Ondanks het ruime veldoverwicht wist RVC Celeritas de wedstrijd goed te controleren, maar doelpunten bleven uit. Na een uur spelen kwam er een wisseling aan de linkerzijde, Smees voor Ramlal en Tajdirti voor Calliste. Giovialli Serbony wist in de 68ste minuut het net te vinden: 1-2. De Rijswijkers gooiden de deur op slot en met wat speldenprikjes speelden ze een alles behalve spannende en fraaie pot uit naar een zakelijke winst.

Bron: RVC Celeritas