RVC Celeritas gaat voor de titel in Vierde Klasse

26 April 2020, 13:46 uur
Sport
mainImage
RVC Celritas
Hoofdtrainer Dennis Young (rechts) en Technisch coördinator van de selectie, Theo de Reuver presenteren met trots 2 toppers voor Celeritas.

RVC Celeritas wil komend seizoen serieus mee gaan doen in de strijd om de prijzen. Nu begroet de club weer twee toppers uit het regionale amateurvoetbal: Vialli Serbony stapt over van zondag derde Divisionist Westlandia en Jergo Leijdekkers komt over van zondag eersteklasser VUC.

Vialli Serbony begon ooit bij Duinoord. Daarna werd het Tonegido en Laakkwartier. Bij de senioren speelde hij bij Tonegido, FC Rijnvogels en na één jaar ben ik samen met Prince Addai naar Haaglandia (topklasse) vertrokken. Vervolgens 4,5 jaar bij VVSB gespeeld in zowel de derde als tweede divisie. Daarna is hij nog actief geweest bij Rijnsburgse Boys en Westlandia. Jergo Leijdekkers speelde dertien jaar in de jeugd bij ADO Den Haag. Vervolgens twee jaar bij Jong ADO en van daaruit heeft hij – ook nog met Prince Addai, gespeeld bij FC Dordrecht. Bij Tonegido heeft hij nog samengespeeld met Vialli Serbony. Na Tonegido kwam Leijdekkers uit voor Westlandia, Quick, TAC’90 om vervolgens nog vijf seizoenen voor VUC uit te komen. De club had voor beide spelers de vragen al klaar liggen. Beide spelers vertellen wat hun motivatie is om te kiezen voor RVC Celeritas.

Vialli Serbony: ,,Ik heb een stapje teruggedaan in de voetballerij om een aantal redenen. De geboorte van mijn derde kindje en ik wilde graag nog een keer met mijn broertjes en vrienden samen voetballen en die mogelijkheid is er nu.” Jergo Leijdekkers, al enige jaren een vaste waarde bij VUC over zij overgang: ,,De overstap van zondag naar zaterdag heeft ook meegewogen in mijn beslissing. Net als Vialli is spelen met vrienden een motivatie geweest en daarbij komt kijken dat ik nu wat dichterbij huis kan voetballen. Het gesprek met de trainer werd ook als zeer prettig ervaren: het hele plaatje klopt gewoon, met name prestatie, ambitie en plezier.”

Beide spelers kennen elkaar nog volop van hun periode bij Tonegido. Stond het op jullie bucketlist om weer samen te gaan voetballen? Leijdekkers: ,,Jazeker de laatste dag dat we samenspeelden, hebben we gezegd ‘ooit gaan we nog eens samen spelen’ en nu is die tijd aangebroken.” Huidige spelers van RVC Celeritas zijn niet allemaal onbekend voor de nieuwkomers. Leijdekkers: ,,Roger Smees is een goede vriend van mij hij is ook al twee jaar actief bij RVC Celeritas en gaf al aan dat het een gezellig club is. De broertjes van Vialli en natuurlijk Vialli zelf. Met Prince heb ik vanaf de jeugd al diverse malen samengespeeld en met Jari Seffelaar natuurlijk bij VUC. En uiteraard doelman Dennis Hendriks, waar ik vaak tegen heb gescoord, (haha), dus ik kijk ook erg uit naar de trainingen.” Serbony over zijn komst: ,,Roger Smees ken ik goed. Ook mijn broertjes zijn al twee jaar actief bij Celeritas (Bencho en Eldrin). Verder Dylan Durban wat zo goed als familie is. Marvin Wijks heb ik mee samengevoetbald bij Rijnsburgse Boys en met Prince Addai heb ik gespeeld bij FC Rijnvogels, Haaglandia en Tonegido.

RVC Celeritas speelt op het fraaie sportpark Irene. Voor Vialli Serbony bekend terrein. Wat kan hij zich nog herinneren van de tijd dat hij daar actief was? Serbony: ,,Ik heb hier met Haaglandia op een hoog niveau gespeeld (Topklasse). Hier zijn wij dan ook net geen kampioen geworden, maar net achter Achilles tweede. We hadden een goed elftal met veel ervaring en gezelligheid. We bleven dan ook vaak hangen op de club. Onder Edwin Grünholz heb ik hier dan ook echt een Leuk jaar gehad.”

Dat RVC Celeritas ook ambities heeft, is duidelijk. Jergo Leijdekkers: ,,Ik ben zelf ook iemand die veel ambities heeft en qua voetbal wil ik altijd winnen en wil voor het hoogst haalbare gaan. Dus in dat opzicht pas ik goed bij de club.” Ook Vialli Serbony heeft er zin in. ,,Voor nu kom ik gewoon als speler om met vrienden en familie en het huidige elftal de club naar een hoger niveau te tillen. En ja wat hierna gebeurt zien we wel, de toekomst zal het leren”, laat hij weten op de vraag of hij meer in de club gaat doen. Twee spelers die gemakkelijk het vijandelijke net weten te vinden. Hoeveel treffers kan RVC Celeritas verwachten? Serbony en Leijdekkers: ,,We gunnen elkaar doelpunten, maar wanneer we zelf kunnen scoren, moet je als spits ook meedogenloos zijn. Uiteindelijk draait het erom dat we winnen.”

Dan het niveau, lager dan beide spelers tot nu toe gewend waren. Wat verwacht Jergo Leijdekkers van het voetbal in de vierde klasse? Hij: ,,We willen gewoon kampioen worden en dit zal absoluut niet met twee vingers in de neus gebeuren. We willen het gewoon serieus aanpakken en met de kwaliteiten die nu in de groep zitten en de versterkingen moeten wij gewoon voor het hoogst haalbare gaan. We zullen dan ook elke wedstrijd meer dan 100 % geven.”

Mimoun, Steven Kwik van Semper Altius en Manu Serbony (laatste jaren niet meer actief geweest) zijn de allerlaatste aanwinsten.

Bron: RVC Celeritas