Ruime winst Lokomotief in Meppel

17 February 2019, 12:56 uur

De basketballers van Lokomotief hebben zaterdagavond een ruime 77-101 overwinning geboekt tegen Red Giants uit Meppel.

In het eerste kwart proberen beide ploegen in een hoog tempo te spelen, dat gaat Lokomotief een stuk beter af. Na 3 minuten is de stand 4-14 en neemt de thuisploeg een time-out. Als Red Giants speler Rik van de Nes zich met de score gaat bemoeien, komt de thuisploeg terug tot 11-16. De press verdediging van Lokomotief blijft voor onrust bij de thuisploeg zorgen en daardoor kan Lokomotief het eerste kwart afsluiten met een 13-23 stand.

In het tweede kwart laat Lokomotief verdedigend wat steken vallen en daardoor blijft de voorsprong rond de 10 punten schommelen. Na een driepunter van Lennart Overdevest en een doordunk van Ivo de Vreede loopt Lokomotief dan toch verder uit naar een 23-38 stand. Met een fraaie score van Kevin Joukes wordt de ruststand bepaald op 28-42.

In het derde kwart probeert Red Giants met een fanatieke verdediging de achterstand te verkleinen. Hierin slagen de Meppelaren enigszins: 39-49. Dan neemt Rens Butter het voortouw en weet hij via diverse steals zijn ploeg weer op een ruime 41-56 voorsprong te zetten. Aan het einde van het derde kwart is Red Giants dankzij een aantal driepunters weer teruggekomen tot 57-68.

In het vierde kwart schieten de bezoekers met scherp achter de driepuntslijn. Laurens Yperlaan (3x) en Willem van der Togt (2x) zorgen ervoor dat Lokomotief verder uitloopt naar 69-89. Red Giants beseft dat het de wedstrijd niet meer kan winnen, maar Enzo Swart kan met een aantal verre driepunters het publiek toch nog wat vermaken. Eindstand 77-101.

Lokomotief heeft de komende 2 weken geen wedstrijd en ontvangt dan op zaterdag 9 maart Grasshoppers in Rijswijk. Hopelijk kan de thuisploeg dan weer beschikken over de geblesseerde Lars Jansen, Martijn van Noordenne en Jan Driessen.

Scores: Rens Butter 25, Lennart Overdevest 15, Luke Essenstam 15, Ivo de Vreede 14, Willem van der Togt 11, Laurens Yperlaan 9, Kevin Joukes 8, Lars van der Lely 2, Jeroen Ijlst 2.