Rijswijks Dagblad | Rijswijkse softbalsters winnen EK en gaan naar WK in Amerika
mainImage

Rijswijkse softbalsters winnen EK en gaan naar WK in Amerika

Afbeelding is niet meer beschikbaar
23 juli 2018, 09:30 uur
Sport

Vorig weekend zijn 3 meiden van het Rijswijkse Red Lions met hun team de Southwest Thunders kampioen geworden op het EK Little League. Daarmee hebben Carmen Dijkhuizen, Kim Kusters en Julia van der Meer en hun team een plek verdiend in de World Series Little League in Amerika. Een sportief avontuur waarvoor ze komende week zullen afreizen naar Delaware.

Southwest Thunders bestaat uit dertien talentvolle softbalspeelsters uit de regio Rotterdam/Den Haag. Daaronder dus ook Carmen, Kim en Julia van Red Lions. Om de World Series Little League in Amerika te bereiken moest vorige week de finale van het EK worden gewonnen. Dat lukte na een bloedstollende wedstrijd tegen Tsjechië.

Op het terrein van JEKA in Breda namen de Tsjechische meiden een 3-1 voorsprong. Het leek de beslissing in een wedstrijd waarin de punten duur waren, maar Nederland maakte in de zevende en laatste slagbeurt het bijna onmogelijke mogelijk. Door een goede klap van de tweede slagvrouw raakte de Tsjechische softbalsters van slag. Daarna volgden een geraakt werper, een keer vier wijd, gevolgd door wat wilde worpen. Ineens was het weer gelijk, 3-3. En toen kwam tweede honkvrouw aan slag die de genadeklap uitdeelde. Op haar hit werd het vierde punt gescoord, wat de oranjehemden met de drie Rijswijkse meiden een ticket naar het WK opleverde.

Foto: Nathalie van der Meer


Foto: Digitaal Dagblad