Rijswijks Dagblad | Rijswijkse Hockey Club: eindelijk vierde veld

Rijswijkse Hockey Club: eindelijk vierde veld

mainImage

Wethouder Björn Lugthart (Wij) heeft grote plannen voor uitbreiding van de sportactiviteiten op het complex Elsenburg, in het zuidoosten van onze gemeente. Momenteel maken wielerverenging De Spartaan en de Rijswijkse Hockey Club (RHC) reeds gebruik van de accommodatie.

Bij het steeds verder groeiende RHC met inmiddels elf honderd leden, bestaat al geruime tijd de wens het huidige complex uit te breiden. Vanwege de TNO Veiligheidscirkel, waar het sportpark in is gelegen, was uitbreiding van het aantal velden en het clubhuis niet mogelijk. Aangezien deze beperking per 1 januari 2021 wordt opgeheven kan RHC uitbreiding van het complex nu wel realiseren. Het zou dan gaan om upgrade van het huidige veld 3 tot een volwaardig waterveld (RHC is momenteel één van de weinige clubs in de regio zonder een vol waterveld), alsmede het aanleggen van een vierde veld. Momenteel is er bij de enige hockeyvereniging in onze gemeente nog sprake van een wachtlijst, mede veroorzaakt door de sterke groei van de wijk Rijswijk Buiten. Het aanleggen van het vierde veld zorgt ervoor dat er weer kinderen van de wachtlijst af kunnen. De hockeyers zijn ook nog met de gemeente in gesprek over uitbreiding of mogelijk verplaatsing van het clubhuis.

Als het aan Lugthart ligt worden ook De Spartaan, Fietscross Club Rijswijk en een mogelijke vierde bewoner van het sportpark, betrokken bij de herinrichting van het sportpark. Momenteel worden met alle betrokken partijen verkennende gesprekken gevoerd, bijvoorbeeld over de ligging van de huidige wielerbanen bij De Spartaan en over de mogelijkheid om De Spartaan en de fietscrossers bij elkaar te krijgen. Lugthart over een mogelijke herindeling van Elsenburg : ,,Dat gaat geld kosten, en dat zal dan ook een aardig gesprek met de gemeenteraad worden, maar die discussie moeten wij zeker niet uit de weg gaan. Als ik zie hoe de Rijswijkse sportclubs middenin de samenleving staan, dan vind ik wel dat wij met elkaar moeten gaan kijken hoe we herindeling mogelijk gaan maken. Je kunt altijd ‘nee’ zeggen, maar laten we eerst kijken hoe we deze herindeling wél voor elkaar kunnen krijgen. Geld lenen kost momenteel niet veel, je moet het natuurlijk wel kunnen betalen, maar laten we met elkaar toch kijken wat er op korte termijn wel mogelijk is”.

RHC hoopt rond de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad groen licht te krijgen voor de upgrade van veld drie en de aanleg van een vierde veld in 2021. Volgens de werkgroep Sportpark Elsenburg van RHC leert de huidige COVID-19 crisis ook dat er meer ruimte voor buitensport nodig is.

Redactie: Peter Petit