Rijswijks Dagblad | Rijswijkse geselecteerd voor Oranje

Rijswijkse geselecteerd voor Oranje

mainImage
De selectie.

Op 13 augustus is de Delftse Hockey Club Hudito gastheer voor de oefeninterlands voor het EK Hockey tussen de Belgische en Nederlandse parahockeyteams. Van 19 t/m 21 augustus worden tijdens het EK Hockey in Antwerpen de Euro ParaHockey Championships gespeeld. Nederland wordt daar vertegenwoordigd door 2 teams. Er worden 20 spelers afgevaardigd van 12 Nederlandse hockeyclubs. Van Hudito zijn 3 G-spelers geselecteerd voor de Nederlandse teams: Nanne uit Rijswijk, Danny uit Delft en Jorden uit Zoetermeer.

De wedstrijden starten om 15.00 uur: België 1 - Nederland 2 en Nederland 1 tegen een combiteam H1/H2 van Hudito. Om 16.00 uur speelt België 2 tegen een Nederlands gelegenheidsteam met 7 Hudito-ers uit G3 en G4.

Kom vooral onze Nederlandse teams aanmoedigen! Na de interlands krijgen de Nederlandse spelers een speciale training van Helen Lejeune (oud Olympisch speler en bondscoach Meisjes A).

Op DHC Hudito wordt al sinds 1998 G-hockey gespeeld. Met 4 teams heeft Hudito één van de grootste G-hockeyafdelingen. G1 speelt in de landelijke competitie en is meermalen landskampioen geweest. Omdat Hudito 4 teams heeft, is voor elke speler ruimte om op zijn of haar niveau en leeftijd te hockeyen. Behalve de sportiviteit zijn gezelligheid en vriendschappen belangrijke pijlers voor het g-hockey.


Door: DHC Hudito