Rijswijks gekleurd Oranje mist eerste kans WK Padel

9 July 2018, 08:59 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het is de mannen van het Nederlands Padelteam dit weekeinde niet gelukt om zich te plaatsen voor het WK in Paraguay. Oranje met drie spelers met Rijswijkse 'roots' verloor zondag de beslissende kwalificatiewedstrijd in Bennekom met 2-1 van Duitsland.

Vrijdag en zaterdag won Oranje de eerste twee wedstrijden bij Tennisvereniging Keltenwoud eenvoudig. Eerst werd Zwitserland simpel met 3-0 opzij gezet, een dag later werd ook Senegal zonder setverlies aan de zegekar gebonden. Doordat ook Duitsland de eerste twee duels winnend had afgesloten, werd het kwalificatietoernooi van onder meer Rijswijkers Uriel Maarsen en Marcel Bogaart en de bij La Playa spelende Wouter van de Ridder afgesloten met een spannende ontknoping tegen onze oosterburen.

Nederland kwam daarin op voorsprong door winst van Maarsen samen met zijn dubbelmaat Bram Meijer. Het tweede duel werd een prooi voor Duitsland, waardoor de derde wedstrijd beslissend was. Marcel Bogaart (foto) en Wouter van de Ridder vochten voor wat ze waard waren, maar moesten toch met tweemaal 6-3 het hoofd buigen.

“Helaas hebben we ons niet direct geplaatst”, reageerde Uriel Maarsen op Facebook. “Maar we hebben volgende maand nog een kans. Let’s go team!”

Overigens slaagden de Nederlandse vrouwen met onder meer de Voorburgse Marcella Koek er wel in het WK te bereiken. Zwitserland en Duitsland werden beide met 3-0 verslagen waardoor de dames naar het WK in Paraguay mogen.