Rijswijker Ted de Man over promotie van zijn oude club Fortuna Sittard

4 May 2018, 09:49 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Rijswijker en voormalig jeugdspeler van Vredenburch Ted de Man speelde twee jaar geleden nog bij de club die onlangs kampioen werd in de Jupiler Leaque oftewel de eerste divisie. Reden genoeg voor Rene Marquard om Ted te vragen wat zijn gevoel is naar aanleiding van de promotie van de Sittardse club naar de eredivisie. “Mooi dat ze het hebben waargemaakt.”

Fortuna Sittard kampioen, doet jou dat nog wat?
Ted de Man: “Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet zo is. Heb de wedstrijd afgelopen vrijdag voor de buis gekeken en dat was erg leuk om te zien. De supporters waren ongelofelijk! Hoe zij de club de afgelopen twee jaar (en alle jaren ervoor) door dik en dun hebben gesteund is ongekend. Zij verdienen deze promotie meer dan wie dan ook. Ben dit seizoen naar twee wedstrijden van Fortuna geweest en het was echt leuk om te zien hoe de club is gegroeid de afgelopen twee seizoenen en hoe een aantal spelers met wie ik heb samengespeeld zich hebben ontwikkeld.”

Toch beetje jammer dat jij dit niet heb meegemaakt?
“Het is voor elke voetballer een droom om profvoetballer te worden, laat staan om dan ook nog prijzen te winnen. Tuurlijk had ik dit als speler ook mee willen maken maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Ik ben trots op wat ik heb bereikt. Ik heb het profvoetbal aangetikt, gespeeld in de Jupiler League en veel bagage in m’n rugzak zitten waar ik nu profijt van heb. Wat je in de voetballerij leert dat leer je niet in de schoolbanken. Ik ben heel erg blij voor de jongens met wie ik heb samengespeeld en er nu nog spelen dat zij dit hebben waargemaakt en mogen meemaken. Met een aantal spelers heb ik op het veld gestaan toen er echt werkelijk waar bijna niks mogelijk was binnen de club. De eredivisie in gaan was voor de club, de spelers en alle mensen eromheen twee jaar geleden een droom die nooit leek uit te komen. Prachtig dat ze het hebben waargemaakt!”

Heb je n.a.v.  kampioenschap van Fortuna Sittard nog contact  gehad met spelers van de club? Hoeveel spelers zijn daar nog van over waar jij mee hebt gevoetbald?
Heb met zowel spelers als supporters contact gehad. Heb kort contact gehad met Lars Hutten, Clint Essers en Perr Schuurs. Heb ze gefeliciteerd met het behalen van de promotie. Goede jongens die uit het juiste hout gesneden zijn. Lars, Clint, Perr en Dries Saddiki waren vier van de sterkhouders van dit seizoen met wie ik twee jaar geleden heb samengespeeld. Verder zaten er nog een aantal gasten wel bij de selectie maar kregen dit seizoen minder speeltijd.”Kwam het voor jou ook als een verrassing dit kampioenschap of zag je het wel aankomen?
Als je kijkt naar hoe Fortuna dit seizoen voetbalde komt het niet als een verrassing. Ben onlangs met mijn vriendin een weekendje naar Limburg geweest, toen hebben wij de derby Fortuna-MVV bijgewoond. Fortuna speelde eredivisie waardig voetbal. Het tempo lag erg hoog en dat was leuk om te zien.”

Heeft Fortuna wat te zoeken in de eredivisie denk jij?
Als er nog een aantal versterkingen bij komen denk ik zeker dat de club een mooi seizoen neer kan zetten. Er keren in ieder geval een aantal hele mooie derby’s in het Nederlandse voetbal terug!”

Hoe gaat het met je en hoe staat het met je plannen ten aanzien van voetbalschool en wil je nog het trainersvak in?
Met mij gaat het erg goed. Het afgelopen jaar heb ik keihard geknokt om m’n bedrijf op de rails te zetten en die lijn trek ik aankomend jaar door. Daarnaast voetbal ik met veel plezier bij Haagse Hout. Naast mijn werkzaamheden als Personal Trainer ben ik een aantal weken geleden gestart met de eerste 10 weekse cursus van mijn voetbal academy: Soccer Performance Academy by Ted de Man. Dit is erg goed aangeslagen waardoor we 10 juni starten met de volgende 5 weekse cursus waarbij kinderen de kans krijgen om fit te blijven tijdens de zomerstop door middel van twee trainingsmomenten per week. De pijlers van mijn academy zijn: Techniek en tactiek, performance en strength and conditioning. Het is afwijkend van andere voetbalscholen. Op mijn website (www.personaltrainerteddeman.nl) staan filmpjes waar mensen een kijkje kunnen nemen om te zien wat ik precies doe en hoe ik de atleet uit een kind/speler naar boven wil krijgen. Kinderen zich ook via de site inschrijven. Achter alles wat wij doen zit een gedachte. Ik start op korte termijn ook weer met een opleiding tot Performance Specialist. Ik blijf keihard knokken om mijzelf door te ontwikkelen. Je bent in deze branche nooit uitgeleerd. Er staan mooie dingen te gebeuren!”