Rijswijk vangt glimp op van Haegsche Bluf Marathon

2 July 2018, 08:23 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Afgelopen zaterdag werd tijdens oplopende temperaturen de Haegsche Bluf marathon geroeid. Deze roeitocht over 54 km wordt  jaarlijks door de Haagse Roeivereniging De Laak  georganiseerd. Rijswijkse bewoners en passanten op de Geestbrugkade, Nassaukade, Jaagpad en Huis te Hoornkade zagen de boten met deelnemers uit heel Nederland en ook het buitenland vanuit Cromvliet naar Delft varen. Verder deed de tocht de Laak en Binckhorst, Moerwijk, het Westland, Monster, Schipluiden, Delft en Voorburg aan.

Het was geen gemakkelijke tocht. Met al die vaarten en sloten in het Westland was het makkelijk om te verdwalen en dat betekende flink tijdverlies voor een wedstrijdboot uit Gouda die een afslag miste en door naar zee roeide. Met 30 bruggen en smalle doorgangen in het parcours was het heel precies manoeuvreren en toch zo min mogelijk tijd verliezen. Dat lukt de mannenploeg van ZZV uit Zaandam met een eerste plaats in een tijd van 5:20:54.

Dat een doorgang soms wel erg  krap is maakten de Haagse Roerakkeahrs mee, die botsten tegen een brugwand. En op zo’n mooie dag wordt de vaart gedeeld met heel veel andere boten, wat flinke deining met zich meebrengt.

Foto's: Robert John Henderson