Rijkaard is niet beschikbaar als bondscoach

11 September 2020, 21:21 uur
Sport
mainImage
ANP
Frank Rijkaard.

Frank Rijkaard is niet beschikbaar voor de functie van bondscoach van het Nederlands elftal. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Perry Overeem bevestigd in een reactie aan het ANP.

Overeem wilde niet zeggen of het klopt dat Rijkaard is benaderd door de KNVB om Ronald Koeman op te volgen, zoals De Telegraaf heeft gemeld. "Want als dat zo zou zijn, dan zou dat niet netjes zijn tegenover andere kandidaten om te zeggen", zei hij.

De 57-jarige Rijkaard vervult al 7 jaar geen functie meer in de voetballerij. Hij was tussen 1998 tot en met het EK van 2000 al eens bondscoach van Oranje.

De KNVB is op zoek naar een opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Koeman. De voetbalbond hoopt dat er volgende maand een nieuwe bondscoach op de bank zit tijdens interlands met Mexico, Bosnië en Herzegovina en Italië. Oranje stond tijdens de laatste duels met Polen en Italië in de Nations League onder leiding van interim-bondscoach Dwight Lodeweges.

Louis van Gaal en Henk ten Cate hebben aangegeven dat ze met de KNVB over de functie van bondscoach willen praten. Frank de Boer is volgens zijn broer Ronald ook beschikbaar. Peter Bosz, Phillip Cocu, Bert van Marwijk en Giovanni van Bronckhorst zijn de afgelopen weken ook met Oranje in verband gebracht.


Door: ANP