RHC vrouwen in de zon en mannen binnen door vorst

11 February 2018, 00:00 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
RHC vrouwen in de zon en mannen binnen door vorst

Verschil moet er zijn qua voorbereidingen op de tweede helft van het seizoen. Ook binnen een club. Daar waar de vrouwen van de Rijswijkse Hockeyclub de zon opzochten in Portugal, hebben de mannen hun intrek genomen in een Hollandse gym.

Het relaas van de vrouwen: “Na een heerlijk ontbijtje met verse croissants, namen wij vroeg in de morgen de trein naar het Estádio Nacional waar wij onze eerste oefenwedstrijd speelden tegen Xenios dames 1. Met veel spierpijn en één wissel op de bank, gingen wij met volle vertrouwen de wedstrijd in. Na een moeilijke start en twee doelpunten tegen wisten wij Willem toch nog trots te maken door de wedstrijd in de tweede helft te domineren. Helaas wisten wij daar niet uit te scoren. Na een lekkere lunch in het park in de ZON(!!!) hadden wij de hele middag de tijd om de stad te verkennen.” Inmiddels zijn de vrouwen weer geland op Eindhoven na een weekendje weg.



Bij de mannen ging het er beduidend anders aan toe: “Door de vorst nog geen veldtraining en wedstrijden deze week. Maar geen probleem. Door Groventraining zijn we even flink onder handen genomen met een conditie- en kickbokstraining bij ODA Gym. Met een hoofdrol voor Badr Bosman. En zondag als het goed is weer het veld op.”