Rijswijks Dagblad | Refleks komt speelruimte te kort

Refleks komt speelruimte te kort

mainImage

Het jubilerende Refleks (25 jaar) heeft dringend behoefte aan speelmogelijkheid om het groeiend aantal leden te laten korfballen. Momenteel traint de 1e klasser op zowel veld als in de hal, in sporthal De Schilp, tegenover de eigen accommodatie van het Sportpark Prinses Irene. De Marimbahal wordt door Refleks, in overleg met vaste gebruiker Inter Rijswijk (volleybal) op de zaterdag en zondag af en toe gebruikt voor het spelen van wedstrijden, indien er geen plek is in De Schilp. Voor Refleks een goede oplossing voor de huidige zaalnood. Indien men niet van deze mogelijkheid gebruik zou maken, zouden de korfballers voor hun thuiswedstrijden uit moeten wijken naar Gouda, iets wat sommige teams van de Rijswijkse Hockey Club (HRC) reeds doen. Refleks hoopt dan ook spoedig gebruik te kunnen maken van een zogenaamde ballonhal op het terrein op het Prinses Irene Sportpark. Een ballonhal, ook wel opblaashal genoemd, biedt een perfecte oplossing voor activiteiten die niet het gehele jaar door in de buitenlucht kunnen worden beoefend.

Ballonhal
Volgend jaar krijgt Rijswijk de beschikking over een nieuwe sporthal aan de Burgemeester Elsenlaan, maar omdat Refleks geen, vaste, bespeler is van de huidige sporthal Marimba en sportzaal Van Zweeden, verhuizen de korfballers niet mee naar de nieuwe sportaccommodatie. Zowel Marimbahal als Van Zweedenzaal gaan na opening van de nieuwe sporthal, tegen de vlakte. De nieuwe hal, waarvan de naam komende week wordt onthuld, krijgt als vaste bespelers behalve Inter Rijswijk, de basketballers van Lokomotief en de badmintonners van BC Randstad. Verantwoordelijk wethouder Björn Lugthart van onder meer sport erkent de behoefte aan indoor accommodatie in zijn gemeente, ook bij Refleks. ,,Het is natuurlijk mooi dat de vereniging groeit, dat houdt in dat ze op korte termijn ook meer accommodatie nodig hebben en een ballonhal zou een oplossing kunnen zijn voor de korte periode. Bovendien zou dat weer lucht kunnen scheppen voor het hockey, waarmee Refleks de Schilp deelt”. De vraag is echter of Rijswijk wel wil investeren in een ballonhal, gezien de belabberde financiële situatie van de gemeente . ,,Een ballonhal staat bij de gemeente niet in de planning, hoewel het wel een wens is van diverse politieke partijen, dus we moeten zeker bekijken welke mogelijkheden er voor het realiseren zijn”, aldus de wethouder. Lugthart sluit niet dat in Rijswijk op korte termijn een tweede nieuwe sporthal wordt gebouwd. De wethouder hierover: “We moeten zeker gaan kijken of, als we straks op termijn een nieuwe sporthal willen, we wel op korte termijn moeten gaan investeren in een ballonhal”.

RijswijkBuiten
Een tweede nieuwe sporthal op termijn in Rijswijk is dringend noodzakelijk in verband met gebrek aan binnensport accommodatie. Daartegenover staat de groei van het aantal leden bij de sportverenigingen, alsmede de te verwachten explosieve groei van het aantal inwoners van Rijswijk de komende jaren. Volgens planning moet de tweede nieuwe sporthal verrijzen in de nieuwbouwwijk Rijswijk Buiten die in 2023 gerealiseerd moet zijn en veel jonge gezinnen met kinderen trekt.

Redactie: Peter Petit