Rijswijks Dagblad | Red Lions dames 1 grijpt koppositie na dubbele winst tegen Catch
mainImage

Red Lions dames 1 grijpt koppositie na dubbele winst tegen Catch

Afbeelding is niet meer beschikbaar
8 mei 2018, 13:40 uur
Sport

Afgelopen zondag speelde het eerste damesteam van de Rijswijkse honk- en softbalvereniging Red Lions twee spannende wedstrijden op eigen veld tegen Catch uit Leidschendam-Voorburg. De dames van coach Ed Hoet komen dit jaar voor het eerst uit in de eerste klasse en draaien prima mee. Het team bereikte dankzij het resultaat van zondag zelfs de voorlopige eerste plaats in hun klasse.

In de competitie, die ongeveer een maand geleden startte, hebben alle tien de teams nu 8 wedstrijden gespeeld. Afgelopen zondag ontving het eerste damesteam van Red Lions de dames van Catch uit Leidschendam-Voorburg voor een dubbel. Direct in de eerste wedstrijd lieten de Rijswijkse dames van zich horen. Hoewel Catch het eerste punt scoorde in de 2e inning pakte de dames direct vier punten in deze inning en gaven deze voorsprong de hele wedstrijd niet meer uit handen. Dankzij een homerun van Shadeney Castilo kwam daar in de 3e inning nog een punt bij en wisten de dames in de 5e inning nog eens 3 punten te scoren. Catch wist in de 6e inning nog twee speelsters over de thuisplaat te krijgen, maar nadat de Red Lions-dames in hun gelijkmakende slagbeurt nog eens twee punten wisten te scoren, ging de winst dankzij de ‘run-ahead-rule’ (7 punten verschil na 5 innings) naar de Red Lions-dames.

Na een korte pauze volgde direct de tweede wedstrijd in deze ontmoeting. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd waren het de dames van Red Lions die als eerste de punten scoorden: Rebecca Berkhout, Kirsten Molle en Demi Erkemeij kwamen als eersten over de thuisplaat voor het Rijswijkse team. Pas in de derde inning deden de dames van Catch iets terug. Waar Red Lions in de tussentijd al op 4 punten stond, wist het team uit Leidschendam-Voorburg twee speelsters over de thuisplaat te brengen. In de inningen die volgden, werd de spanning nog wel verder opgebouwd; Red Lions scoorde nog 2 punten in de derde inning, maar dat deed Catch in de vierde inning ook. Het antwoord van Red Lions was opnieuw 2 punten in hun gelijkmakende slagbeurt, maar ook in de vijfde inning wist Catch 2 punten te scoren, waar de dames van Red Lions het in die inning qua score lieten liggen. En zo maakten de dames van Catch in de zesde inning nog gelijk door opnieuw twee dames over de thuisplaat te brengen: het werd 8-8 toen de gelijkmakende slagbeurt voor het Rijswijkse team begon. Het werd echter al snel duidelijk dat de ‘Rooie Leeuwen’ niet met zich lieten sollen. 3 punten wisten ze nog te scoren en toen de eerste drie slagvrouwen van Catch in de 7e inning achter elkaar werden uitgemaakt – waarbij de slimme tikactie van Kirsten Molle bij het eerste honk nog even extra genoemd moet worden -  bleef ook de winst van de tweede wedstrijd in Rijswijk.

Tot en met 10 juni spelen alle teams in deze competitie twee wedstrijden tegen elkaar. Daarna gaan de bovenste vijf door in de promotiepoule om een plek in de Silver League. Als de dames van Red Lions zo doorgaan, spelen ze na de zomer om een plek in de op-één-na-hoogste softbalklasse in Nederland. Wedstrijden zijn altijd gratis te bezoeken. Op zondag 13 mei zijn er weer volop thuiswedstrijden te zien van diverse teams, waaronder van dit eerste damesteam. U vindt Red Lions op Sportpark Hoekpolder, Weidedreef 2 in Rijswijk. Voor meer informatie, zie www.redlions.nl


Foto: Digitaal Dagblad