PSV-fan krijgt 3 maanden cel voor aanvallen van keeper Sevilla

8 March 2023, 11:27 uur
Sport
mainImage
ANP

De 20-jarige man uit Roermond die donderdagavond 23 februari tijdens de voetbalwedstrijd PSV - Sevilla de doelman van de Spaanse club aanviel, is woensdag veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan een maand voorwaardelijk. Ook legde de politierechter hem een nieuw gebiedsverbod op van twee jaar voor de omgeving van het PSV-stadion in Eindhoven. De officier van justitie had tijdens een snelrechtzitting in de rechtbank in Den Bosch dezelfde straf geëist.

De aanhanger van PSV rende in de slotfase van de wedstrijd het veld op en ging op doelman Marko Dmitrovic af. Meerdere beveiligers kwamen snel het veld op om hem weg te voeren.

"U gaat met een dronken kop fors onder invloed het veld op", aldus de politierechter. "Het is volstrekt respectloos tegenover de speler, de voetbalclub en de echte supporters van PSV. U noemt zich voetbalfan. Maar dit heeft niets met voetbal te maken."

Dylano K. stond terecht voor mishandeling en het overtreden van het gebiedsverbod, dat eerder door de gemeente Eindhoven was opgelegd. In 2021 en 2022 kreeg de Limburger al twee keer een taakstraf voor overtredingen rond voetbalwedstrijden. K. wilde de rechter niet vertellen hoe hij het stadionverbod wist te omzeilen.

 


Door: ANP