PSV en Ajax spelen bekerfinale in uitverkochte Kuip

17 April 2022, 09:43 uur
Sport
mainImage
ANP

PSV en Ajax treffen elkaar in een uitverkochte Kuip voor de bekerfinale. Het is alweer de vierde ontmoeting tussen beide clubs dit seizoen. PSV won afgelopen zomer ten koste van de rivaal uit Amsterdam de Johan Cruijff Schaal (4-0). Ajax was in beide competitieduels te sterk voor de club uit Eindhoven (5-0 en 1-2).

PSV werd donderdag uitgeschakeld door Leicester City (1-2) in de Conference League. Ajax-trainer Erik ten Hag had de hele week de tijd om zijn ploeg voor te bereiden op de eindstrijd van het toernooi om de KNVB-beker. Alles wijst erop dat Maarten Stekelenburg zonder wedstrijdritme het doel van Ajax verdedigt. Hij werd in oktober geopereerd aan een liesblessure en kreeg daarna geen speeltijd meer. André Onana maakte de laatste wedstrijden geen sterke indruk en was schuldig aan enkele tegentreffers.

PSV kan de beker voor de tiende keer winnen, Ajax voor de 21e keer. Ten Hag hoopt dat hij de zilveren bokaal voor de derde keer op rij in ontvangst mag nemen. De bekerfinale begint om 18.00 uur.


Door: ANP