PSV begint Champions League met ruime nederlaag (4-0) bij Arsenal

20 September 2023, 23:07 uur
ANP

PSV is de groepsfase van de Champions League slecht begonnen. Arsenal speelde de huidige koploper van de Eredivisie met 4-0 weg in het Emirates Stadium.

Voor trainer Peter Bosz betekende het zijn eerste nederlaag in Eindhovense dienst. Van de tot woensdag negen gespeelde officiële wedstrijden, won PSV er acht en eindigde er eentje in een gelijkspel.

Arsenal was duidelijk een maat te groot voor PSV en leidde bij rust al met 3-0. Bukayo Saka opende in de 8e minuut de score, nadat doelman Walter Benítez de bal na een schot van aanvoerder Martin Ødegaard niet goed wegstompte. Via Leandro Trossard en Gabriel Jesus liepen de Londenaren verder uit. Ødegaard bekroonde zijn goede optreden na rust met de 4-0.

PSV, dat na vijf jaar weer meedoet aan het hoofdtoernooi van de Champions League, vervolgt de poulefase dinsdag 3 oktober met een thuiswedstrijd tegen Sevilla.