Positie trainer Young niet ter discussie

10 December 2019, 16:54 uur
Sport
mainImage

Na een veelbelovende start met het maximaal aantal punten, negen uit drie wedstrijden, is er bij zaterdag 4e klasser Rvc Celeritas nu sprake van een vormcrisis. De laatste overwinning dateert alweer van 19 oktober, dieptepunt was de 1-6 nederlaag thuis tegen TAC’90. De bespelers van het Prinses Irene Sportpark staan nu op de achtste plek met dertien punten, precies de helft minder dan koplopers en stadgenoten Semper Altius en Vredenburch.

Afgelopen zaterdag werd alweer de zesde nederlaag van het seizoen geleden tegen het bijna onderaan staande DVC uit buurgemeente Delft. De positie van tweedejaars hoofdtrainer Dennis Young staat bij Celeritas overigens niet ter discussie. Voorzitter Cees Kouwenhoven: “Dennis doet meer voor Celeritas dan alleen maar trainer zijn. Hij denkt en gaat voorop in de strijd om van Celeritas een sterke vereniging te maken, net als zijn staf en de Technische Commissie. Ton Reijntjes, zijn assistent, is onlangs ook jeugdcoördinator geworden, dit om maar aan te geven hoe iedereen zich vastgebeten heeft in deze historische vereniging met een rijke historie. Iedereen denkt en zet zich als één team voor honderd procent in voor de club. We staan naast elkaar om ons gezamenlijke project te laten slagen, en dit al vanaf de jeugd tot ons eerste team."

Signaal
"Onze jeugdafdeling geeft een goed signaal af, hoe we het graag zien. Onze selectiespelers moeten nu ook aanhaken en beseffen dat hun techniek erg mooi is om te zien, maar dat denken en handelen als een team in het belang van Celeritas veel meer oplevert. Wij zijn als 112-jarige vereniging die de weg omhoog heeft ingeslagen nog steeds op de goede weg. Nu even één stapje terug, om straks weer twee stappen vooruit te kunnen zetten. Ons doel om binnen drie seizoenen de 3e klasse te behalen, blijft overeind staan”, aldus voorzitter Kouwenhoven van de van oorsprong Haagse vereniging.

Tekst: Peter Petit