Rijswijks Dagblad | Polman maanden eruit door zware knieblessure
mainImage

Polman maanden eruit door zware knieblessure

Handbalinternational Estavana Polman.
1 augustus 2020, 20:15 uur
Sport

Handbalinternational Estavana Polman heeft een kruisband in haar rechterknie gescheurd en is maandenlang uitgeschakeld. De speelster van de Deense club Esbjerg mist vermoedelijk het hele komende seizoen en daarmee ook het EK in december. De 28-jarige Polman liep de blessure donderdag op tijdens de training.

Een scan wees de zware blessure uit. De club maakte het slechte nieuws zaterdag bekend op de website. Polman vreesde de uitkomst al, laat ze weten in een reactie op de clubsite. "Ik voelde meteen dat het ernstig is. Dit is het risico van handballen. Ik probeer nu zo snel mogelijk geopereerd te worden, zodat ik kan beginnen met revalideren. Shit happens", aldus de opbouwspeelster, die vorig jaar december de wereldtitel veroverde met het Nederlands vrouwenteam in Japan. Ze werd uitgeroepen tot beste speelster van het WK.

Voor Esbjerg kwam het uitvallen van Polman ook hard aan. Ze is de sterspeelster van de club, die komend seizoen mikt op de Deense titel en ook om de prijzen wil spelen in het Europese clubhandbal. "Dit is wel een schok voor de club. We zijn de favoriet voor de titel, maar dat verandert nu wel. We zullen proberen een goede vervanger te vinden voor 'Essie"', zegt voorzitter Bjarne Pedersen.

Het wegvallen van Polman is ook een zware klap voor Oranje. Polman is een van de steunpilaren in het team dat de laatste jaren zo succesvol was op de grote kampioenschappen. De Nederlandse handbalsters zijn ook direct geplaatst voor het EK van 2020 in Denemarken en Noorwegen en doen in 2021 mee aan de Olympische Spelen in Tokio. Polman zou aan haar achtste seizoen beginnen bij Esbjerg. Ze heeft een relatie met oud-voetbalinternational Rafael van der Vaart.


Door: ANP | Foto: ANP