Politie arresteert voetballer Mo Ihattaren (ex-PSV en ex-Ajax)

22 November 2022, 20:28 uur
Sport
mainImage
ANP

De politie in Utrecht heeft dinsdagmiddag profvoetballer Mo Ihattaren gearresteerd wegens een ernstige bedreiging, meldt De Telegraaf.

De arrestatie vond plaats bij een huis in Utrecht waarin de voetballer op dat moment verbleef. Agenten in uniform en in burger drongen volgens getuigen het huis binnen en voerden Ihattaren af. Hij is overgebracht naar een politiebureau.

De politie in Utrecht wil niet meer kwijt dat een 20-jarig persoon is gearresteerd wegens bedreiging. Bronnen dicht bij het onderzoek bevestigen dat het om Mo Ihattaren gaat. Het is op dit moment niet bekend wie Ihattaren bedreigd zou hebben en waarom. De politie gaat de aangifte van een slachtoffer de komende dagen onderzoeken. Het is onduidelijk of Ihattaren tijdens het onderzoek in de cel moet blijven. Bronnen achten dat wel aannemelijk.

Eerder deze maand werd bekend dat Mo Ihattaren op sleeptouw werd genomen door de familie van ex-Ajacied Appie Nouri en daar ook vaak thuis verbleef. Ook oud-international Wesley Sneijder ontfermde zich over hem.

Ihattaren kende een woelige zomer met liefdesperikelen en persoonlijke problemen na contacten met mensen uit het criminele milieu. Ook werd een auto van hem in brand gestoken.


Door: ANP