Petanquers ABA naar tweede plaats

28 October 2018, 12:52 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Nieuwkomer in de Topdivisie van Nederlandse Petanque Competitie RPC ABA heeft ook de tweede thuiswedstrijd tegen PUK uit Haarlem gewonnen en stijgt daardoor naar de tweede plaats van de ranglijst. Na de eerste ronde stond ABA met 1-2 achter. De tweede ronde werd afgesloten met twee overwinningen waarna de stand met 3-2 in het voordeel van ABA werd afgesloten. De derde ronde begon goed maar de tegenstander bleek zich niet bij verlies neer te leggen. Met nog één wedstrijd te spelen bij een stand van 4-3 kon het nog alle kanten op. Werd het een 4-4 gelijkspel of een 5-3 overwinning? En zoals al in eerdere wedstrijden bleek, beschikt ABA over stalen zenuwen en werd de laatste wedstrijd over de streep getrokken.

Doordat concurrenten als ’t Zwijntje uit Apeldoorn en Les Cailloux uit Zeist gelijkspeelden steeg ABA door de 5-3 overwinning op PUK naar de tweede plaats van de ranglijst. En is daarmee voorlopig de verrassing van de Topdivisie.

Met Zweeds International Matilde Bogström en nieuwkomers Dennis Bakker en Marcel van Nieuwenhuizen en o.l.v. speler/coach Kees Koogje staat er een Topdivisie-waardig team. Aangevuld met een aantal talentvolle spelers en drie spelers bij de Nederlandse beloften heeft RPC ABA een relatief jonge en uitgebalanceerde selectie.

Op de foto: v.l.n.r. speler/coach Kees Koogje, Edwin Segers, Marcel van Nieuwenhuizen, Josefien Koogje en Dennis Bakker.
Zittend Moussa Agzoul en Simon Vogelaar