Oud ADO'er Adekanye de 7e versterking van Go Ahead Eagles

21 June 2022, 20:37 uur
Sport
mainImage
ANP
Bobby Adekanye.

Go Ahead Eagles heeft Bobby Adekanye teruggehaald naar Nederland. De 23-jarige aanvaller ondertekende een contract voor twee jaar in Deventer. Adekanye is al de zevende versterking van Go Ahead Eagles.

De geboren Nigeriaan, die al op jonge leeftijd met zijn familie naar Nederland verhuisde, speelde in de jeugd voor onder meer Ajax en PSV. Adekanye voetbalde als tiener ook voor jeugdteams van FC Barcelona en Liverpool. Hij debuteerde in 2019 als prof bij de Italiaanse club Lazio. De Romeinen verhuurden de Nederlandse jeugdinternational de afgelopen jaren aan Cádiz, ADO Den Haag en Crotone. Adekanye verruilt Lazio nu voor Go Ahead Eagles.

"Ik wilde graag weer terug naar Nederland, naar mijn familie en vrienden. Toen Go Ahead Eagles zich meldde, hoefde ik daar geen twee keer over na te denken", zegt de aanvaller, die vorig jaar met ADO degradeerde uit de Eredivisie.

De club van de nieuwe trainer René Hake, de opvolger van Kees van Wonderen, versterkte zich eerder al met Finn Stokkers, Jahnoah Markelo, Jeffrey de Lange, José Fontán, Rashaan Fernandes en Xander Blomme.