Oranje traint met Memphis Depay en Denzel Dumfries in Doha

16 November 2022, 11:21 uur
Sport
mainImage
ANP

Memphis Depay en Denzel Dumfries zijn begonnen aan de eerste volledige training van het Nederlands elftal in Doha. Beide spelers stellen alles in het werk om op tijd fit te zijn voor de eerste groepswedstrijd van Oranje op het WK van maandag tegen Senegal.

Louis van Gaal staat met al zijn 26 spelers op een van de velden van de Qatar University in Doha. Het was bij aanvang van de training 12.30 uur in de hoofdstad van Qatar, twee uur later dan in Nederland. Oranje oefent onder een strakblauwe lucht en het is al ruim 32 graden. De training is maar een kwartier toegankelijk voor de media.

Denzel Dumfries viel zaterdag tijdens een uitduel van zijn club Internazionale met Atalanta uit met een knieblessure. Hij liet een scan van zijn rechterknie maken en die maakte duidelijk dat zijn kwetsuur niet ernstig is. Depay liep op 22 september een hamstringblessure op tijdens een uitwedstrijd van Nederland tegen Polen. De aanvaller kwam sindsdien niet meer in actie voor zijn club FC Barcelona.

Van Gaal over Depay

Van Gaal zei afgelopen vrijdag bij de bekendmaking van zijn WK-selectie dat de topscorer van Oranje weliswaar medisch fit is, maar nog tijd nodig heeft. Depay begint daardoor maandag normaal gesproken niet als basisspeler tegen Senegal. "Al weet je het nooit", zei de bondscoach die Vincent Janssen als een goede vervanger ziet.

Oranje arriveerde dinsdagavond in Qatar. Direct na uitkomst mochten de 26 internationals even uitlopen bij de de Qatar University, het trainingscomplex van Oranje tijdens het WK. De nationale ploeg reisde vervolgens naar het St. Regis Doha-hotel, de verblijfplaats van Oranje tijdens de mondiale eindronde in Qatar.

Openingswedstrijd WK

Het WK begint zondag met de openingswedstrijd tussen gastland Qatar en Ecuador.

 


Door: ANP