Oranje komende duels zonder De Jong, Depay, Gakpo en De Ligt

6 October 2023, 12:28 uur
Sport
mainImage
ANP

Frenkie de Jong, Memphis Depay, Cody Gakpo en Matthijs de Ligt missen de komende wedstrijden van het Nederlands elftal tegen Frankrijk en Griekenland in het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland. Ze zijn geblesseerd en ontbreken in de selectie die bondscoach Ronald Koeman heeft vrijgegeven.

De Jong heeft een enkelblessure opgelopen bij FC Barcelona. Depay miste woensdag het thuisduel van Atlético Madrid tegen Feyenoord vanwege een spierblessure en Gakpo staat met een knieblessure aan de kant bij Liverpool, net als De Ligt bij Bayern München. Sven Botman en Justin Bijlow ontbreken ook, net als de al langer geblesseerde Jurriën Timber.

Doelman Nick Olij van Sparta debuteert in de selectie van de nationale ploeg. Hij krijgt de voorkeur boven Andries Noppert. Bondscoach Koeman heeft Jeremie Frimpong ook opgeroepen. De speler van Bayer Leverkusen is weer in genade aangenomen nadat hij had geweigerd voor Jong Oranje op het EK uit te komen. Centrumspits Brian Brobbey van Ajax kan tegen de Fransen of Grieken zijn debuut maken voor de nationale ploeg.

Het Nederlands elftal ontvangt Frankrijk op 13 oktober in De Kuip. Drie dagen later is Griekenland de tegenstander in de OPAP Arena in Athene. Frankrijk is met de volle score van 15 punten uit vijf duels de koploper van groep B van de EK-kwalificatie. Oranje volgt met 9 punten uit vier duels. Griekenland heeft 9 punten verzameld in vijf duels. De beste twee landenploegen van de poule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Duitsland.

Voorlopige selectie Nederlands elftal:

Doelmannen: Mark Flekken (Brentford), Nick Olij (Sparta Rotterdam) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenvelders: Steven Berghuis (Ajax), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV) en Mats Wieffer (Feyenoord).

Aanvallers: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim).

 


Door: ANP