Oranje houdt ook volgend jaar thuisvoordeel op EK

10 June 2020, 12:26 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Het Nederlands elftal voetbalt ook volgend jaar alle drie de groepswedstrijden van het EK in de Johan Cruijff ArenA. Dat meldt Gijs de Jong, toernooidirecteur EURO 2020. Het stadion in Amsterdam krijgt ook een achtste finale van de Europese eindronde.

De Johan Cruijff ArenA was al zeker van drie groepswedstrijden en een achtste finale van het EK, dat vanaf deze maand in twaalf landen zou worden afgewerkt. Alle partijen moesten echter opnieuw om de onderhandelingstafel omdat het toernooi wegens het coronavirus met een jaar is uitgesteld. Oranje speelt in de groepsfase tegen Oekraïne, Oostenrijk en een landenploeg die nog niet bekend is.

"Ik ben blij met de bevestiging van de status van ‘speelstad EURO 2020’ voor Amsterdam", vertelt De Jong. "Er was bij mij nooit enige twijfel over, maar zoiets moest wel opnieuw netjes geregeld worden. Met alle partijen: de nationale overheid, de gemeente Amsterdam, Schiphol en de Johan Cruijff ArenA. Dat is nu gebeurd. Ik ben daar alle betrokkenen zeer dankbaar voor."


Door: ANP