Rijswijks Dagblad | Nerveus degradatieduel Willem II - ADO eindigt in 1-1
mainImage

Nerveus degradatieduel Willem II - ADO eindigt in 1-1

24 februari 2021, 19:09 uur
Sport

De degradatiewedstrijd tussen Willem II en ADO Den Haag heeft geen winnaar opgeleverd. Het duel tussen de nummers 16 en 17 van de Eredivisie eindigde in Tilburg in 1-1. Beide clubs eindigden de nerveuze krachtmeting met tien man.

ADO speelde door een rode kaart voor Tomislav Gomelt vanaf de 42e minuut met een man minder. Bij Willem II moest aanvoerder Jordens Peters een kwartier voor tijd naar de kant na zijn tweede gele kaart.

Beide ploegen kwamen na de rust tot scoren uit een strafschop. Mike Trésor zorgde in de 48e minuut voor 1-0 waarna Shaquille Pinas na ruim een uur de gelijkmaker liet aantekenen. Door de remise kwamen Willem II en ADO op 14 punten, 5 meer dan hekkensluiter FC Emmen en 8 minder dan RKC Waalwijk en VVV-Venlo, die boven de degradatiestreep staan.

Na een aarzelende start nam Willem II het initiatief. De drie spitsen Ché Nunnely, Kwasi Wriedt en Mats Köhlert zorgden met individuele acties voor het nodige doelgevaar. In de 19e minuut leek de aandringende thuisclub op voorsprong te komen. Wesley Spieringhs kopte raak, maar de arbitrage keurde de treffer af wegens een duwfout van een ploeggenoot.

Kort voor de rust ging bij ADO middenvelder Gomelt in de fout. De Kroaat zette een sliding op Wriedt veel te laat in, waarna arbiter Siemen Mulder hem uit het veld stuurde.

Na de rust kwam Willem II snel op voorsprong. Invaller Trésor benutte een strafschop nadat Spieringhs was gevloerd door Michiel Kramer. Een kwartiertje later kwam ADO verrassend langszij dankzij Pinas, die eveneens een penalty verzilverde. Peters had Kramer met een wilde trap onderuitgehaald.

Na het gedwongen vertrek van de aanvoerder van Willem II was de thuisclub nog wel een paar keer dicht bij 2-1. ADO hield niettemin 1 punt over aan het duel met de concurrent.


Foto: ANP