Nederlagen voor Quick, Westlandia en Scheveningen

20 September 2020, 17:23 uur
Quick

Quick verloor in de derde divisie zondagmiddag met 1-3 van Oss’20. Voor aanvang was er een moment ter nagedachtenis aan Quick-legendes Paul van Beek en Patrick Berns. Er hing voor hen ook een spandoek op sportpark Nieuw Hanenburg.

Na het eerste fluitsignaal duurde het een kleine twintig minuten voordat Frank van der Heiden raak kopte uit een hoekschop. Deze voorsprong hield de thuisclub vast tot aan de rust, maar in de tweede helft ging het mis. Binnen een kwartier hadden de gasten de achterstand omgebogen in een 1-2 voorsprong. De Hagenaars gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet. Het werd zelfs 1-3 voor Oss’20. In de slotfase kreeg Rachid Bouyaouzan zijn tweede gele kaart (dus rood).

Teleurstelling bij Westlandia. Op sportpark de Hoge Bomen eindigde de wedstrijd tegen VV Dongen in 2-3. De Naaldwijkers vonden dat zij na een enerverend duel een punt hadden verdiend, maar die kwam er niet. De gelijkmaker bleef uit.

Alleen Steve van Kesteren en Wesley Goeman waren succesvol. Westlandia maakte door die twee een 0-2 achterstand goed, maar de gasten sloegen uit een counter genadeloos toe.

Na twee gelijke spelen heeft Scheveningen zaterdag in de Tweede Divisie op eigen veld met 0-1 verloren van ASWH. De Ambachters kwamen in de eerste minuut al tot scoren. Daniël Wissel kopte een voorzet van rechts doeltreffend in. Het was op sportpark Houtrust de enige treffer.

De nederlaag voor de ploeg van trainer John Blok was verrassend, omdat ASWH vorig seizoen nog onderaan op de ranglijst bungelde. Scheveningen kreeg zaterdag overigens nauwelijks kansen.