Rijswijks Dagblad | Megastunt: Jeffrey de Zwaan uit Rijswijk schakelt Michael van Gerwen uit
mainImage

Megastunt: Jeffrey de Zwaan uit Rijswijk schakelt Michael van Gerwen uit

Afbeelding is niet meer beschikbaar
22 juli 2018, 09:55 uur
Sport

Geboren Rijswijker Jeffrey de Zwaan heeft zaterdagavond in het Engelse Blackpool voor een enorme stunt gezorgd. De 22-jarige darter die tegenwoordig in Leidschendam-Voorburg woont schakelde in de eerste ronde van de World Matchplay topseed en nummer één van de wereld Michael van Gerwen uit. De Zwaan boog een 5-6 achterstand om in een grandioze 10-6 overwinning.

Michael van Gerwen is al jaren onbetwist de beste darter van de wereld en was ook favoriet voor de winst van World Matchplay 2018. Toch was de Brabander gewaarschuwd voor De Zwaan (tweede van links op foto). De laatste ontmoeting tussen beide Nederlanders in maart op de UK Open werd namelijk ook gewonnen door de Rijswijker.

De Zwaan begon zaterdagavond moeizaam en werd al snel gebroken. Toch was duidelijk dat Van Gerwen niet zijn gebruikelijke niveau haalde en de zeven jaar jongere debutant van dit toernooi haakte aan. De Zwaan boog een 1-3 achterstand om in 3-3, waarna de wedstrijd tot 5-6 volgens de darts gelijkop ging. De Rijswijkse Leidschendammer maakte toen met een 121-finish gelijk en pakte vervolgens ook de leg van de topseed. Daar waar Van Gerwen de kluts kwijt was, denderde de nummer 68 van de wereldranglijst door met vooral knappe finishes. Op zijn tweede matchdart ging De Zwaans pijl in de dubbel-16, waarmee de megastunt een feit was (10-6).

"Dit is heerlijk. De nummer één verslaan en door naar de volgende ronde”, zei een glunderende De Zwaan in de microfoon van RTL 7, die in de tweede ronde speelt tegen Adrian Lewis. Michael van Gerwen reageerde op twitter logischerwijs minder enthousiast. “Ik ben echt kapot van het verlies van vandaag en van mijn spel."


Foto: Digitaal Dagblad