Mark Caljouw schrijft met Oranje badmintonhistorie

15 February 2020, 23:00 uur
Sport
mainImage

De Nederlandse badmintonmannen van kopman Mark Caljouw blijven stunten tijdens de Europese Kampioenschappen voor landenteams. Zaterdag werd gastland Frankrijk, de nummer drie van de plaatsingslijst, aan de zegekar gebonden.

Dankzij een 3-2 winst staan de Nederlandse badminton mannen vandaag, zondag, in de finale tegen het sterke Denemarken, de nummer één van de plaatsingslijst.

Ex-Rijswijker Mark Caljouw, de nummer 32 van de wereldranglijst, had maar liefst een uur nodig om Brice Leverdeze, 39e op de wereldranglijst, in een ware thriller, met 3-2 te verslaan. Bij een 1-1 stand na twee games ( 21/13, 15/21)  wist de 25-jarige Caljouw bij een 19-19 gelijke stand in de derde en beslissende game op zijn eerste matchpoint uiteindelijk toch nog de game en overwinning binnen te halen.(21/19).  Na verlies in het enkel van Joran Kweekel, was er winst voor het koppel Jelle Maas / Robin Tabeling in het dubbel, maar na verlies in het enkelspel van Wessel van der Aar, moest het tweede dubbelspel uiteindelijk de beslissing brengen over Oranje winst of verlies. Het duo Rubel Jille/Ties van der Lecq won na drie spannende games en zorgde daarmee voor een historische, want nog nooit eerder vertoonde, finaleplek.