8 October 2022, 12:16 uur
Sport
mainImage
ANP

ADO Den Haag heeft eindelijk weer in eigen huis weten te winnen. In het Bingoal Stadion bracht de Haagse ploeg vrijdagavond FC Eindhoven haar eerste nederlaag van dit seizoen toe door 1-0 te winnen. Verheydt maakte een kwartier na rust het enige doelpunt van de wedstrijd uit een voorzet van Bilate. Het eerste uurt van ADO Den Haag was dramatisch. Nadat trainer Dirk Kuyt de teruggekeerde Ricardo Kishna kwam er eindelijk wat voetbal in de Haagse ploeg en werd het voor het publiektoch nog een beetje leuk.

De thuisploeg had in de gehele tweede helft een licht overwicht en de tussenstand was daarom ook zeker niet onverdiend tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. De score liep net voor het begin van het Haags Kwartiertje nog bijna verder uit toen Verheydt een voorzet van Catic net niet binnen schoot.

Met nog tien minuten spelen werden de moe gestreden Catic en Bilate door trainer Dirk Kuyt gewisseld en voor de twee aanvallers kwamen Severina en Zwarts in de ploeg. Het einde was nog penibel maar het kon niet voorkomen dat iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt weer met een lach op het gezicht het laatste fluitsignaal aanhoorden.