Louis van Gaal vond eerste helft 'top' maar 'verval te groot'

27 March 2022, 10:17 uur
Sport
mainImage
ANP

aal "was het verval in de tweede helft echter te groot".

"Zeker in de eerste helft was het echt een hele goede uitvoering", zei Van Gaal voor de camera van de NOS. "We hadden zes open kansen en maakten daaruit drie doelpunten. Terwijl zij maar een halve kans kregen."

Van Gaal liet keeper Mark Flekken debuteren. De doelman van Freiburg kwam bij de 1-1 van Jannik Vestergaard niet uit zijn doel na een voorzet en zag de verdediger raak koppen. Volgens Van Gaal viel Flekken weinig te verwijten.

Duitsland volgende tegenstander

"Ik heb het niet als een fout gezien, moet ik eerlijk zeggen. Maar ik moet de beelden nog bekijken. Ik denk dat hij er niet zo gemakkelijk bij kon, het was een pass naar de tweede paal", aldus Van Gaal.

Dinsdag is Duitsland de volgende tegenstander. De coach is niet van plan veel wijzigingen door te voeren, zo maakte hij duidelijk. "Ik wil helemaal niet zoveel wisselen, behalve als het de spuigaten uitloopt en ik er niet zo vrolijk van word. Het is niet zo makkelijk voor Memphis om twee wedstrijden achter elkaar te spelen met deze intensiteit."

2,1 miljoen mensen

Het oefenduel voor het WK voetbal tussen Nederland en Denemarken heeft zaterdagavond de meeste kijkers getrokken. Ruim 2,1 miljoen mensen zagen volgens Stichting KijkOnderzoek op NPO 1 hoe Oranje met 4-2 te sterk was.


Door: ANP