Lokomotief zet zegereeks voort

25 February 2018, 00:00 uur
Digitaal Dagblad

Ook na de uitwedstrijd tegen Punch uit Delft is Lokomotief nog ongeslagen in de promotiedivisie. De Rijswijkers wonnen met 59-66.

Bij Lokomotief ontbrak Laurens Yperlaan nog met een enkelblessure. De openingsfase was zeer matig. Beide ploegen misten scherpte en grossierden in balverlies en missers. Punch wist zich als eerste te onttrekken aan de malaise en nam een 8-0 voorsprong. Al vroeg namen de Rijswijkers een time-out om de boel op scherp te zetten. Pas na 3:30 scoorde Lokomotief de eerste punten via Martijn van Noordenne. Toen Willem van der Togt binnen de lijnen kwam, gaf geeft hij zijn ploeg een goede impuls (7 punten in het eerste kwart). In een paar minuten tijd draaiden de bezoekers de achterstand om in een 11-13 voorsprong. Verdedigend had Lokomotief haar zaakjes inmiddels goed voor elkaar, maar aanvallend ontbrak nog steeds scherpte. Eindstand eerste kwart 13-17.

Jansen
Aan het begin van het tweede kwart scoorde Lennart Overdevest een aantal keren achter elkaar en leek Lokomotief op dreef te komen. Toch kon de ploeg de voorsprong niet vergroten omdat Punch via Filipan en Stolk ook makkelijk scoorde. Na een driepunter van Lars Jansen en een score van Branko Olij liep het team van coach Pieter Mourik uit naar 22-31. Halverwege het tweede kwart moest Lokomotief verder zonder aanvoerder Lars Jansen die na twee technische fouten het veld moest verlaten. Lokomotief leek even van slag en moest toezien dat Punch terugkwam tot 26-28. Scores van Branko Olij en een driepunter van Lennart Overdevest in het rustsignaal zorgden ervoor dat de Rijswijkers met een 30-36 voorsprong gingen rusten.

Olij
Na de rust plaatste Lokomotief direct een 0-6 run en liepen de bezoekers uit naar 30-42. Halverwege had Lokomotief een 36-49 voorsprong en controle over de wedstrijd. In het tweede deel van het derde kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Lokomotief zocht Branko Olij veel op en die wist wel raad met de geboden kansen. Eindstand derde kwart: 39-53.

In het laatste kwart probeerde Punch de verdedigende druk flink op te voeren en moest Lokomotief bij de les blijven om de voorsprong niet weg te geven. Aan de hand van de goed spelende Lennart Overdevest bleef Lokomotief controle houden door vooral hard te werken in de verdediging en veel rebounds te pakken. Het spel was lang niet altijd even goed, maar Lokomotief kwam niet echt meer in gevaar en boekte de 17de opeenvolgende overwinning. Eindstand: 59-66

Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Grasshoppers uit Katwijk dat met 1 verloren wedstrijd op de tweede plaats staat.

Scores: Branko Olij 18, Lennart Overdevest 14, Willem van der Togt 10, Luke Essenstam 7, Martijn van Noordenne 6, Jan Driessen 4, Lars Jansen 3, Ivo de Vreede 2, Kevin Joukes 2.