Lokomotief wint ook laatste reguliere thuiswedstrijd

15 April 2018, 15:46 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie hebben de basketballers van Lokomotief een eenvoudige 105-70 overwinning geboekt op UBALL. De kans bestaat dat beide ploegen ook in de FinalFour tegenover elkaar komen te staan.

Lokomotief begon scherp zaterdag in de Van Zweedenhal en nam direct een 5-0 voorsprong. Na een aantal driepunters van Lars Jansen was het na 4 minuten zelfs 20-5. Aanvallend stond er geen maat op de thuisploeg die het eerste kwart afsloot met een 34-16 voorsprong. In het tweede bedrijf kwam  UBALL beter in de wedstrijd en door een 0-6 run in de laatste minuten brachten de gasten de achterstand bij rust terug tot 10 punten: 51-41.

Na de hervatting ging UBALL wat fysieker spelen maar Lokomotief liet zich niet intimideren en wist de voorsprong uit te bouwen. Bij de gasten begonnen de frustraties op te lopen weke leidden tot technische- en onsportieve fouten en veel vrije worpen voor Loko. Na het derde kwart was het al 81-61. In de laatste tien minuten legde UBALL zich neer bij de suprematie van de Rijswijkers waardoor de score zelfs opliep naar de 105-70 eindstand.

Dankzij deze overwinning blijft Lokomotief ongeslagen in eigen huis en behoudt het de koppositie in de promotiedivisie. Volgende week reist de ploeg af naar Voorburg om het daar in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen op te nemen tegen streekgenoot CobraNova.