Lokomotief vrouwen onderuit tegen streekgenoot DAS

10 March 2018, 00:00 uur
Digitaal Dagblad

De basketbalsters van Lokomotief hebben in eigen huis de streekderby tegen het Delftse DAS met 48-65 verloren. De Rijswijkse vrouwen zijn hierdoor in de promotiedivisie afgezakt naar een vierde plek.

In Delft hadden de vrouwen van Lokomotief nog gewonnen van DAS. In de return van vrijdag was het duidelijk wat het team van Toon van Helfteren en Frans Buitenlaar wilde: de wedstrijd hard maken en met veel intensiteit spelen. Lokomotief was daar niet klaar voor. Na de eerste helft was het 8 punten (28-36) verschil in het voordeel van de Delftse vrouwen.

De thuisploeg kwam niet toe aan het eigen spel. Eind derde kwart kwamen de Rijswijkse vrouwen nog wel dicht bij met 40-42 na een goed fase van het team van coach Cobbe van der Vuurst. Maar na drie keer onnodig balverlies aan Rijswijkse kant werd er door DAS weer een gat geslagen. Met 40-47 begon Lokomotief aan het vierde. Er was nog van alles mogelijk, maar de thuisploeg kon de goede wil niet omzetten in punten: 48-65.

Cobbe van der Vuurst: “We hadden veel te veel onnodig balverlies en te weinig rebound. In plaats van rust houden en ons eigen spel te spelen werd het tempo opgelegd door DAS. Het was geen mooie pot basketbal, een vechtwedstrijd waarbij de scheidsrechters veel dingen toe lieten in deze derby.”