Lokomotief sluit af met derbywinst en eerste plaats

23 April 2018, 09:41 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De basketballers van Lokomotief Rijswijk wonnen zaterdag de derby bij CobraNova 55-63 en zijn daardoor de reguliere competitie in de Promotiedivisie als eerste geëindigd. Vanaf volgende week strijden de roodwitten in de Final Four om de Nederlandse titel. Daarin moet eerst afgerekend worden met UBALL uit Utrecht.

Tegen Cobranova boekte de Rijswijkers alweer de 23ste overwinning uit 24 wedstrijden. In een boeiend gevecht nam de Voorburgse thuisploeg in het eerste kwart een klein voorsprong van 20-17. Lokomotief had ook in het tweede bedrijf moeite met het fysieke spel van de Cobra’s. Verdedigend zat het echter wel goed, waardoor de rust werd bereikt met een stand die perspectief bood; 29-27.

Na de rust was ‘Loko’ een stuk feller en nam direct het initiatief. De defence dwong een aantal steals af en kon een 31-36 voorsprong pakken. Daarna hielden beide teams elkaar weer goed bij. Eindstand derde kwart: 44-46. Via scores van Jan Driessen en Lennart Overdevest nam Lokomotief in het slotkwart een 46-51 voorsprong en dit gaatje bleek beslissend. De Rijswijkers lieten zich in de slotfase niet meer verrassen en boekte een 55-63 overwinning.

Daarmee komt er een einde aan de reguliere competitie waarin Lokomotief slechts 1 nederlaag moest incasseren; een unieke prestatie. Komende weken zal het UBALL uit Utrecht moeten verslaan om de finale van de Promotiedivisie te bereiken.