Rijswijks Dagblad | Lokomotief Rijswijk in boeiend gevecht langs Beverwijk

Lokomotief Rijswijk in boeiend gevecht langs Beverwijk

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De basketballers van Lokomotief wonnen zaterdag de uitwedstrijd bij Racing Beverwijk met 77-89. Eenvoudig kwam de zege echter niet tot stond voor de Rijswijkers, die halverwege nog op achterstand stonden tegen de laagvlieger in de Promotiedivisie.

Zonder Jan Driessen, Steven Bontje en Wiebe van der Spek kende Loko een matige start. De roodwitten werden regelmatig verrast waardoor er na het eerste kwart een 22-18 achterstand op het bord stond. Ook in het tweede kwart miste de koploper scherpte in de verdediging. Beverwijk liep uit naar 26-18 en zelfs naar 34-22. In de slotfase van het tweede kwart was het Laurens Yperlaan die met 3 driepunters op rij zijn ploeg weer vrijwel naast Beverwijk schoot. Ruststand 41-40.

In het derde kwart nam Beverwijk toch weer het voortouw neemt en liep weer uit naar 47-40. Toen werd Lokomotief eindelijk wakker en ging een stuk fanatieker spelen. Scores van Branko Olij en Laurens Yperlaan zorgen voor een 0-11 run en de eerste voorsprong in de wedstrijd: 47-51. Loko had de juiste focus te pakken en stond na het derde kwart met 61-67 voor. In vocht zich terug tot 69-70, maar vervolgens schakelde Lokomotief weer een tandje bij en loopt het via scores van Branko Olij en Luke Essenstam uit naar 69-79. Dat was beslissend. Uiteindelijk werd het 77-89.

Volgende week speelt Lokomotief zijn laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. Tegenstander is UBALL uit Utrecht dat op de vierde plaats staat.


Foto: Digitaal Dagblad