Lokomotief mannen boeken ruime zege in Landsmeer

4 February 2018, 00:00 uur
Digitaal Dagblad

Na een week rust moesten de Rijswijkse basketballers van Lokomotief op bezoek in Landsmeer bij de kampioen in het prachtige Indoorsportcentrum. Natuurlijk gingen de gedachten terug naar de tweede halve finale van het vorige seizoen waarin Lokomotief in de slotfase onderuit ging en het de finale misliep. Landslake Lions is niet meer de sterke ploeg die het vorig seizoen was, maar beschikt wel degelijk nog steeds over een aantal uitstekende promotie divisie spelers.

Lokomotief startte enorm scherp aan de wedstrijd. Vanuit een felle verdediging werd de tegenstander flink onder druk gezet. Aanvallend schoot de ploeg tegen een zeer hoog percentage zijn driepunters raak. Het waren vooral Martijn van Noordenne en Luke Essenstam die voor de scores zorgden. Na 3 minuten was de stand al 4-17. Na een time-out kwam Landslake via Julian Jaring enigszins terug in de wedstrijd. Toen Jan Driessen binnen de lijnen kwam, wist hij Jaring aan banden te leggen. Lokomotief bleef in een hoog tempo spelen en scoorde gemakkelijk. Ook Laurens Yperlaan bemoeide zich nadrukkelijk met de scores en Lokomotief liep steeds verder weg bij de thuisploeg. Na 7 minuten is de stand: 12-29. Ondanks de grote voorsprong verslapte Lokomotief niet. De ploeg verdedigde uitstekend en blee aanvallend de juiste keuzes maken. Ruststand: 26-37.

In het derde kwart werd snel duidelijk dat de grote voorsprong de wedstrijd geen goed deed. Lokomotief probeerde het hoge niveau van de eerste helft vast te houden, maar slaagde daar niet in. De ploeg liep nog wel wat verder uit maar het sprankelende van de eerste helft was er vanaf. Toen Landslake een aantal punten van de grote achterstand afsnoepte, was het Luke Essenstam die met 3 driepunters achter elkaar zorgde dat de voorsprong opliep naar 35 punten. Eindstand derde kwart 43-78.

In het vierde kwart probeerde Landslake de schade te beperken. Lokomotief geloofde het wel en wist dat de wedstrijd al lang was gespeeld. Uiteindelijk werd er een ruime 65-90 overwinning geboekt. Volgende week ontvangt Lokomotief medekoploper Grasshoppers in Rijswijk. Aanvang 21.00 uur.

Scores: Luke Essenstam 19, Martijn van Noordenne 18, Branko Olij 14, Laurens Yperlaan 13, Jan Driessen 9, Lars Jansen 8, Lennart Overdevest 3, Steven Bontje 2, Kevin Joukes 2, Ivo de Vreede 2.